Misstagen kostade VH mot derbyrivalen: "Visst övermod"

Det brukar bli spännande matcher när Vimmerby Hockey och Kalmar HC drabbar samman. I fredagens träningsmatch var det precis så. Den här gången var det KHC som fick jubla flest gånger. "Det stod och vägde", säger VH-tränaren Staffan Lundh efter 2–3 på hemmais.

Kalmar HC jublar efter ett av sina mål i träningsmatchen mot Vimmerby Hockey.

Kalmar HC jublar efter ett av sina mål i träningsmatchen mot Vimmerby Hockey.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-09-17 21:53

Vi tar det från början. 12 minuter in i den första perioden var det gästande Kalmar som öppnade målskyttet i träningsmatchen mot Vimmerby. Filip Nordström gjorde inga misstag när han fick ett rent friläge framför VH-målvakten Gustav Bågenvik. 

– I den första perioden är vi inte riktigt med, konstaterar Staffan Lundh, tränare för VH. 

Den andra perioden var annorlunda. VH spelade upp sig rejält och fick rättvist in både en kvittering och ett ledningsmål. Aku Alho prickade in 1–1 direkt i öppningen av perioden och kort därefter petade Lucas Jidenius in 2–1 för VH. 

– Vi får ett övertag och gör en bra andraperiod. Dessutom har vi ett par puckar i målramen, så det kunde blivit mer. Vi hade verkligen skaffat oss ett grepp om matchen där, menar Staffan Lundh.

Istället fick han se Niko Ahoniemi ta vara på ett VH-misstag och göra 2–2. Det var inte den sista gången gästerna tog vara på ett misstag. 

I mitten på den tredje perioden tappade VH ännu en gång puck och Kalmars Marcus von der Geest höll sig påpassligt framme och skickade in 2–3, vilket också blev segermålet. 

– Det blir väl ett visst övermod, säger Lundh om försvarsmisstagen. 

Han fortsätter:

– Vi har pratat om att vi ska minimera de misstagen, men det får inte hålla på hur länge som helst. Vi måste bli bättre på att avväga när det är läge att spela pucken och när man bara ska skicka den. 

VH tryckte på för ett kvitteringsmål mot slutet, men den förre VH-keepern Jonathan Ståhlberg stod för en strålande insats och höll tätt. 

– Det stod och vägde. Tyvärr lyckas vi inte få in pucken, säger Lundh.

Utöver Hugo Enock, Helge Holmstrand och Hugo Ollila så missade även Tatu Kokkola matchen. 

– Ja, även han blev sjuk. Vi hoppas att alla är tillbaka till nästa match, säger tränaren.

Nästa träningsmatch för VH:s del är borta mot Nybro, den 22 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!