Misstanke om ytterligare brott

I morgon möter VĂ€sterviks IK Almtuna pĂ„ bortaplan i HockeyAllsvenskan. Uppladdningen till den viktiga matchen blev absolut sĂ€msta tĂ€nkbara. VIK:s presschef Magnus Nilsson Ă€r förtvivlad efter helgens hĂ€ndelser dĂ€r tvĂ„ VIK-spelare greps misstĂ€nkta för rattfylleri. – Under de senaste Ă„ren har vi skapat en hockeykultur i VĂ€stervik. Och sĂ„ hamnar vi i den hĂ€r situationen, suckar han.

Foto:

Ishockey2016-11-01 21:27

Det slog ner som en bomb pÄ tisdagskvÀllen. TvÄ av VÀsterviks IK:s allsvenska hockeyspelare misstÀnks ha kört rattfulla i helgen. Men misstankarna Àr tyvÀrr mer omfattande Àn sÄ.

De bĂ„da hĂ€ndelserna har skett oberoende av varandra – och vid tvĂ„ olika tillfĂ€llen under helgen dĂ„ laget var bĂ„de match- och trĂ€ningsledigt.

– Jag kan bara bekrĂ€fta, sĂ€ger VIK:s presschef Magnus Nilsson.

– Det handlar om olika tillfĂ€llen. Ja, till och med om olika dagar.

Den ena av lagkamraterna misstÀnks för rattfylleri, vÄrdslöshet i trafik samt smitning, efter en incident som skedde pÄ lördagen.

Polisen uppger dock att man Ànnu inte kunnat knyta VIK-spelaren som förare till bilen vid olyckstillfÀllet, utan ytterligare en man (som fÀrdades tillsammans med VIK-spelaren i bilen) misstÀnks för samma trio av brott.

Den andra spelaren ska ha ertappats av polis under natten till söndag, dÄ han körde bil i centrala VÀstervik.

Han misstÀnks för grov rattfylla, dÄ hans promillehalt uppmÀttes till över 1,4.

Magnus Nilsson Àr tydlig med att detta inte Àr i nÀrheten av vad VIK:s policy tillÄter.

– Alla spelare i vĂ„r trupp Ă€r fullt medvetna om att vi vare sig accepterar alkohol, dopning eller andra droger. De förstĂ„r ocksĂ„ att de Ă€r offentliga personer och bor hĂ€r för att spela hockey i klubbens namn, sĂ€ger han.

SjÀlvklart mÄr inte de bÄda spelarna bra och klubben gör nu allt för att stödja dem.

– Vi har ett arbetsgivaransvar. Vi har en god back up inom klubben, men nĂ€r det gĂ€ller relationer till och problem med alkohol kommer vi ta extern hjĂ€lp. Redan under onsdagen kommer vi fastslĂ„ en Ă„tgĂ€rdsplan. Jag tror att de bĂ„da spelarna nu har ett jĂ€ttestort behov av att fĂ„ hjĂ€lp och att fĂ„ prata ut, sĂ€ger Magnus Nilsson.

De bÄda spelarna Àr avstÀngda frÄn allt matchspel med VÀsterviks IK. Dock kommer de fÄ trÀna med laget.

– Detta gĂ€ller tillsvidare. Vi har satt fredag som deadline för ett beslut om framtiden, berĂ€ttar Magnus Nilsson.

– Nu har de informerat oss om vad som har hĂ€nt, vi hĂ„ller pĂ„ att landa i det och kommer behöva lite tid.
Magnus Nilsson betoner VIK:s ansvar gentemot spelarna, men ocksÄ det ansvar klubben har gentemot supportrar, medlemmar och sponsorer.

– Det hĂ€r Ă€r sĂ„ fruktansvĂ€rt tragiskt och djupt beklagligt. De senaste Ă„ren har vi arbetat hĂ„rt för att skapa hockeykultur i VĂ€stervik. Och sĂ„ hamnar vi i den hĂ€r situationen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!