Mitman sticker ut hakan

Inför den allsvenska säsongen så lämnade två tunga pjäser Västerviks IK och gick till Vita Hästen. I kväll möter Simon Mitman och Oskar Drugge sina gamla lagkamrater när lagen drabbar samman i ett hett E22–derby i Himmelstadlundshallen i Norrköping. – Det kommer att kännas mycket speciellt, säger de båda med stor förväntan.

PRESTIGEMÖTE. I dag åker Västerviks IK till Norrköping för att möta Vita Hästen. Där spelar de förra VIK-spelarna Simon Mitman och Oskar Drugge. ”Det kommer att kännas mycket speciellt”, säger Mitman. Foto: Ossian Mathiasson

PRESTIGEMÖTE. I dag åker Västerviks IK till Norrköping för att möta Vita Hästen. Där spelar de förra VIK-spelarna Simon Mitman och Oskar Drugge. ”Det kommer att kännas mycket speciellt”, säger Mitman. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Ishockey2016-10-04 14:00

Simon Mitman hade kultstatus i Västervik i sin roll som hårdför härförare som aldrig lade några fingrar emellan i närkamperna.

Men han valde ändå att lämna efter fyra framgångsrika säsonger i klubben.

– Att lämna VIK var ett oerhört jobbigt beslut att fatta. Jag hade tårar i ögonen när jag skulle berätta det och jag tänker ofta tillbaka på mina fina år i klubben, som alltid kommer att ligga mig mycket varmt om hjärtat, säger Simon Mitman.

– Men jag kände att det ändå var dags att röra på sig efter fyra år, och jag trivs mycket bra även i Vita Hästen, där jag nu fått ungefär samma roll som jag hade i Västervik.

Turbulent

Norrköpingslaget hade en tung försäsong där det blev förlust i sju matcher av åtta. Men det mest turbulenta var förstås att tränaren Mikael Johansson under uppmärksammade former avgick just före seriepremiären.

– Vi har ändå väldigt snabbt lyckats att lägga det där bakom oss, och Jonas (Johnson, den nye tränaren) har ungefär samma syn som Micke på hur hockey ska spelas, säger Mitman.

Hästen har blandat bra och mindre bra prestationer i säsongsupptakten och ligger på femte plats i den allsvenska tabellen med tre segrar och tre förluster.

Imponerande segrar mot AIK (4–2) och Södertälje (4–1) har mixats med en del svagare insatser, som till exempel 1–2 senast hemma mot Björklöven.

– Det var ett riktigt snedsteg, och vi har slarvat bort en del onödiga poäng lite här och var, säger offensivt duktige backen Oskar Drugge.

Både Drugge och Mitman är förvånade, fast ändå inte, över nykomlingen VIK:s succéstart på säsongen.

– Västervik har en bra tränare, en bra spelidé och en vinnarmentalitet som man nött in under flera säsonger, så jag trodde inte som alla experter att de skulle bli ett stryklag, säger Mitman.

– Men fem raka segrar, 15 poäng och en andraplats efter sex omgångar, nej det hade man nog inte trott, tillägger Oskar Drugge.

Mitman har inte fått det att lossna i poängprotokollet, men han sticker ut hakan ordentligt inför kvällens derby.

– Släkten är värst. Jag gör två mål och vi vinner med 4–1, säger han.

Västervik ställer upp med exakt samma lag som senast slog Västerås med 5–3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!