Modigs åter efter skadan

I mer än två veckor har Vimmerby Hockeys forward Markus Modigs gått skadad. I kväll gör han comeback då VH tar emot Nybro Vikings i den näst sista träningsmatchen innan seriestarten. – Härligt att det närmar sig. Nu är det dags att börja spela om poäng, säger Modigs.

Foto: Viktor Allvin

Ishockey2016-09-07 08:00

Det var i hemmamatchen mot Nybro den 22 augusti som det hände. Markus Modigs åkte på en ful slashing på sidan av kroppen och skadade ett par muskelfästen på höftkammen.

Under skadeuppehållet har Modigs rehabtränat på egen hand på förmiddagarna. Men sedan några dagar tillbaka är han med laget och kör för fullt.

– Så fort jag har använt magen har det smärtat, men nu är det okej.

Helt bra?

– Tillräckligt för att spela, ler Markus Modigs.

Ett fysiskt lag

I kväll väntar Nybro Vikings på hemmais för hittills obesegrade Vimmerby Hockey. När lagen möttes i Nybro häromveckan vann Vimmerby med 4-2 efter att ha vunnit den tredje perioden med 3-0.

Om VH har gått som tåget under försäsongen, så har maskineriet knackat desto mer för Nybro. Förutom 9-1 mot nykomlingen i division två, Kalmar HC, har laget åkt på tre förluster hemma mot HockeyEttan-motstånd: Vimmerby 2-4, Kallinge/Ronneby 1-3 och Visby/Roma 1-4.

”Oerhört sug”

– Jag tycker ändå att de var helt okej när vi mötte dem. Nybro är ett fysiskt lag och det small på ganska bra i närkamperna. Det blir nog en tuff match i kväll, säger Modigs.

Hur ser då den hemflyttande Vimmerby-sonen (spelade i allsvenska Almtuna i fjol) på sitt lags insats hittills den här säsongen?

– Vi har fått en bra start och även om huvudfokuset inte har varit att vinna matcher till vilket pris som helst, så är det alltid viktigt att få med sig bra resultat.

– Det finns väldigt mycket som har varit bra, men också en hel del som måste förbättras. Spelet med puck, kreativiteten och skridskoåkningen har gått framåt. Däremot får vi tänka oss för så att vi inte blir överkreativa och överoptimistiska. Ibland måste vi spela rakare och vara mer noggranna, säger Modigs.

Om en vecka väntar Mariestad borta. Fyra dagar senare, nästa söndag, är det dags för seriepremiär hemma mot Kallinge/Ronneby.

– Härligt att seriestarten närmar sig. Det finns ett oerhört sug och stor längtan i den här gruppen. Nu är det dags att börja spela om poäng, säger Modigs.

VH:s lag till kvällens match togs ut först efter gårdagens sena träning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!