Modigs: "Det gjorde otroligt ont i VH-hjÀrtat"

Vimmerbysonen Markus Modigs första SHL-sÀsong hann inte spelas klart innan den avslutades. NÀr han nu ser tillbaka pÄ den gör han det med en positiv kÀnsla. "Jag har fÄtt en förstÄelse för vad som krÀvs", menar han.

Markus Modigs gjorde Ätta mÄl och tre assist i sin första sÀsong i SHL.

Markus Modigs gjorde Ätta mÄl och tre assist i sin första sÀsong i SHL.

Foto: PĂ€r Olert

Ishockey2020-05-06 19:30

Anledningen till att SHL tvingades stoppa sÀsongen var givetvis coronapandemin. För Markus Modigs och hans IK Oskarshamn, som lÄg sist i ligan, innebÀr det dock att laget blir kvar i SHL Àven nÀsta sÀsong. Nu har förberedelserna inför den börjat.
– Vi drog igĂ„ng med laget den hĂ€r veckan och ska genomföra en rad olika tester. Det var kul att fĂ„ trĂ€ffa grabbarna igen och Ă„tergĂ„ till en hyfsat normal vardag Ă€ndĂ„, sĂ€ger Markus Modigs, som har kontrakt med IKO över nĂ€sta sĂ€song ocksĂ„.

PÄ sina 39 matcher gjorde forwarden Ätta mÄl och tre assist.
– Jag lĂ€rde mig otroligt mycket och gjorde ocksĂ„ en del mĂ„l. Det kĂ€nns som jag fĂ„tt en förstĂ„else för vad som krĂ€vs och kan ta med mig det, sĂ€ger Modigs.
Vad har du för mÄlsÀttning till nÀsta sÀsong?
– Det Ă€r mest att fortsĂ€tta vĂ€xa in i SHL-kostymen och spela sĂ„ mycket som det gĂ„r. 

Precis som mÄnga andra föreningar har IK Oskarshamn ocksÄ tvingats ta till ÄtgÀrder i dessa tider. Markus Modigs Àr en av dem inom klubben som för tillfÀllet Àr permitterad.
– Vi Ă€r permitterade och kan vĂ€l inte vara i ishallen sĂ„ mĂ„nga timmar som vi önskar. Vi Ă€r dĂ€r nĂ€r de sĂ€ger att vi ska vara dĂ€r. Jag vet inte hur lĂ€nge det ska vara sĂ„, förklarar han.
Är du orolig pĂ„ nĂ„got sĂ€tt?
– Nej, det Ă€r inget att vara orolig över utan jag fokuserar pĂ„ det jag kan pĂ„verka.

IKO har annars fortsatt rusta inför nÀsta sÀsong och bland annat plockat in Adam Janosik och Nolan Zajac
– Jag har inte sĂ„ bra koll pĂ„ alla nya men det ser spĂ€nnande ut. Vi har Ă€ven fĂ„tt behĂ„lla mĂ„nga spelare frĂ„n i fjol. Jag mĂ„ste ocksĂ„ sĂ€ga att jag verkligen inte tycker att vi förtjĂ€nade att förlora sĂ„ mĂ„nga matcher som vi gjorde förra sĂ€songen, sĂ€ger Modigs.

Hans moderklubb, Vimmerby Hockey, fick som bekant aldrig chansen att spela den sÄ efterlÀngtade kvalserien. VH var en seger ifrÄn den innan sÀsongen avbröts.
– Det var extra trĂ„kigt för deras del. Man har lĂ€ngtat sĂ„ lĂ€nge efter ett kval och det gjorde otroligt ont i VH-hjĂ€rtat att det blev sĂ„, sĂ€ger Modigs.

Förutom ishockey har 28-Ă„ringen Ă€ven en annan talang: Tv-spelet Call of Duty. 
– Jag Ă€r riktigt bra.
Är du bĂ€st i laget?
– Nja, FranzĂ©n (Gustaf, forwardskollega i IKO) Ă€r vĂ€ldigt bra. Jag och han spelade ihop 2000 kronor var hĂ€romdagen nĂ€r vi vann en turnering, avslutar Markus Modigs och skrattar. 

Martin Filander Àr IK Oskarshamns nya huvudtrÀnare inför sÀsongen 20/21.
Martin Filander Àr IK Oskarshamns nya huvudtrÀnare inför sÀsongen 20/21.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!