Modigs missar premiären

I dag drar tre Vimmerby Hockey-fostrade spelare igång sin allsvenska säsong. Så var det i alla fall tänkt. Men för Almtunas Markus Modigs får den allsvenska premiären vänta. - Helt fel tillfälle att åka på en skada, suckar han.

Ishockey2015-09-11 18:52


I går startade HockeyAllsvenskan. I dag är det dags för VH-fostrade Oskar Carlsson och hans Karlskoga att spela sin första match (borta mot Mora) liksom för Jakob Karlsson och hans Pantern (borta mot Sundsvall).
Markus Modigs får dock vänta på sin allsvenska premiär med Almtuna. En "överkroppsskada" sätter stopp för spel. I dagsläget är det oklart hur länge han blir borta.
- Det handlar väl kanske om några veckor. Just nu känns det väldigt surt. Det har gått bra på försäsongen, både för mig själv och för laget, och jag hade verkligen sett fram emot det här, säger Modigs.
Den VH-fostrade forwarden tillhörde redan förra säsongen Almtuna, men var då utlånad till Kallinge/Ronneby i Hockeyettan. Men i år är det allsvenskan som gäller och Markus Modigs har fått stort ansvar och mycket speltid på försäsongen.
- Vi har vunnit fyra, fem matcher och är bättre än vad många nog tror. Så kallade experter tippar oss långt ner, men det luktar mest bara okunnighet. Almtuna var det bästa laget under de sista tio omgångarna i fjol. Vår målsättning i år är att ta oss vidare till play off och att vara med och slåss om en plats till SHL.
- Med tanke på vår försäsong och det unga spännande lag vi har så tycker jag att det känns klart realistiskt. Det enda som kan oroa är att vi har en ganska liten trupp. Men om vi bara får hålla oss hela och friska så.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!