Modigs och Jonsson förstärker VH

En efter en vänder de hem till moderklubben. Här kommer nästa glädjande nyhet för VH-fansen: Markus Modigs och Tobias Jonsson är klara.

Tobias Jonsson är klar för spel i moderklubben Vimmerby Hockey. Modigs har skrivit under ett ettårskontrakt och Jonsson är utlånad från Oskarshamn tills vidare.

Tobias Jonsson är klar för spel i moderklubben Vimmerby Hockey. Modigs har skrivit under ett ettårskontrakt och Jonsson är utlånad från Oskarshamn tills vidare.

Foto:

Ishockey2012-09-11 06:37


Tobias Jonsson: jodå.
Markus Modigs: jajamän.
Två VH-fostrade spelare besätter de sista platserna i Vimmerbys trupp.
För klubben blev det en fullträff. Backen Tobias Jonsson, 21, kommer närmast från IK Oskarshamn och Markus Modigs, 20, från Linköpings HC.
- Det känns jättekul. Det här hade jag inte trott när jag flyttade från stan för fyra år sedan. Då fanns inga tankar på att återvända, säger Markus Modigs.
Han har flera lyckosamma säsonger bakom sig i Linköpings J20-lag, där han sköt hem SM-guldet i våras genom att avgöra på övertid. Modigs var också klubbens bäste poänggörare. Det var nära att han fått A-kontrakt med LHC, men så blev det inte till slut.
Nu blir det istället spel i Vimmerby:
- Jag ser fram mot säsongen. Jag tycker vi har ett riktigt bra lag, ett ungt lag där många har sin bästa hockeytid framför sig.

"Har hjärta för klubben"
Varför valde du VH?

- Klubben gör en spännande satsning och det är roligt att det är så många Vimmerbykillar i laget. Det spelade in. Sedan har jag självklart ett hjärta för klubben.
Och så har du brorsan (Martin) i laget också...
- Jovisst. Det blir kul att spela med honom igen.
På vilket sätt har du utvecklats under åren i LHC?
- Jag har blivit mer allround, men har fortfarande mina spetsegenskaper i skridskoåkningen och tekniken.
För ett par veckor sedan testade Markus Modigs med IK Oskarshamn - och gjorde bra ifrån sig:
- Det funkade helt okey, men det var klart innan att jag inte skulle spela där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!