Modigs värvas av Växjö Lakers

Jan-Erik Modigs packar trunken. Vimmerbys hockeyordförande har fått något av ett drömjobb: elitklubben Växjö Lakers värvar honom. - Det blir en spännande utmaning.

Från Vimmerby Hockey till Växjö Lakers. Jan-Erik Modigs har fått anställning i elitklubben.

Från Vimmerby Hockey till Växjö Lakers. Jan-Erik Modigs har fått anställning i elitklubben.

Foto:

Ishockey2012-03-28 06:33


Det är inte bara spelare och tränare som värvas, utan även hockeykunnigt folk inom andra områden.
Som Jan-Erik Modigs.
Om en dryg månad börjar han sin anställning i elitserieklubben i Växjö. Han lämnar därmed arbetet som egen företagare i Dalsjö Energi och uppdragen han har inom Vimmerby Hockey.
- Jag befinner mig i ett skede i livet där jag kände att det är nu eller aldrig. Det här kan vara en chans som inte kommer tillbaka. Barnen står på egna ben och ja... det var rätt läge.
Vad ska du göra?
- Jag ska jobba halvtid på en skola med hockey på schemat för elever i årskurs fyra till nio. I den andra halvtidstjänsten ska jag jobba för Lakers, med ungdoms- och breddansvar. Det handlar bland annat om ledarskapsutbildningar, rekrytering och tillsättning av ledare. I uppdraget ingår bland annat att ska försöka få 100 ungdomar att börja spela hockey varje år.

"Rätt väg att gå"
Växjö Lakers är en storsatsande förening som lyft fram sin position i svensk hockey rejält de senaste säsongerna.
- Lakers satsar stenhårt. De har byggt upp en bra seniorverksamhet, juniorverksamheten är under uppbyggnad och nu ska det bli fart på ungdomsverksamheten. Det är där jag kommer in i bilden, säger Jan-Erik Modigs.
Han tycker det ligger rätt i tiden att klubben tillsammans med Karl-Oskarsskolan erbjuder grundskoleelever möjlighet till hockeyträning:
- Jag vet att det är rätt väg att gå för framtiden. Det krävs att man tidigt satsar på ungdomarna. Växjö Lakers har som flera andra föreningar en ambition om att bli bäst i Sverige. I det målet ligger att de vill skapa en bra och inspirerande miljö för ungdomar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!