Modo allt längre från slutspel

Läget blir allt mer dystert för krislaget Modo i hockeyallsvenskan. Femte raka förlusten kom borta mot ett formstarkt AIK som vann med 5–4 efter straffar.

Modo och tränaren Magnus Sundkvist åkte på femte raka förlusten. Arkivbild.

Modo och tränaren Magnus Sundkvist åkte på femte raka förlusten. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2021-02-17 21:59

– Surt att förlora, men som matchen gestaltade sig får vi vara nöjda med en poäng, säger Modotränaren Magnus Sundkvist till C More.

Poängen till trots så halkar laget allt längre från slutspel och därmed en chans att kvala sig upp till SHL, målet inför säsongen.

För samtidigt vann Vita Hästen borta mot nästjumbon Kristianstad med 3–2 efter att ha vänt underläge med 0–2 i sista perioden.

"Slår över"

Modo är på sin tolfteplats åtta poäng efter Vita Hästen som ligger på tionde och sista slutspelsplats med tio matcher kvar. Norrköpingslaget har dessutom en match mindre spelad.

Magnus Sundkvist är Modos tredje tränare denna säsong och har efter premiärvinsten fem raka förluster. Laget har värvat in sex nya spelare under förra veckan fram till transferfönstret stängde. Men spelmässigt finns mycket att jobba på.

– Viljan hos spelarna är så otroligt stark att det slår över. Vi drar framåt och öppnar upp oss bakåt, säger Sundkvist vars lag släppte in fyra mål i en darrig mittperiod.

Falk avgjorde

Positivt var att Modos tidigare så bleka powerplay nu gav hundraprocentig utdelning och tre mål. Både Patrik Karlkvist och Adam Rockwood stod för ett mål och en assist. Inlånade målvakten Tex Williamsson från Oskarshamn pepprades med hela 48 skott.

Sebastian Falk avgjorde i straffläggningen med sitt andra mål för kvällen. AIK förstärkte sin plats ovanför kvartsfinalstrecket och ligger femma. Stockholmslaget har fyra raka segrar och har tagit poäng i tolv raka matcher.

Jumbon Väsby bröt en sex matcher lång förlustsvit genom att vinna borta mot Mora med 4–3 efter förlängning. Väsby och Kristianstad är fast förankrade i botten med 37 poäng, tio poäng efter Modo på andra sidan kvalstrecket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!