Modo bröt Brynäs segersvit

Modo stoppade Brynäs segerrad i damhockeyligan och vann toppmötet på bortaplan med 4–3. –Jättekul, en riktig krigarinsats, säger landslagsforwarden och lagkaptenen Olivia Carlsson.

Ishockey2022-10-29 14:31

Serietvåan Brynäs hade radat upp åtta raka segrar och bara förlorat mot regerande mästaren och seriesuveränen Luleå.

Nu kom säsongens andra förlust mot ett taggat Modo som var hetare framför målen.

– Jag tycker vi tar steg varje vecka, vi blir bättre och bättre, vi har en riktigt bra grupp och kul tillsammans. Det kommer att ta oss långt, säger Carlsson till SVT.

Modo fick en kanonstart och gick upp i 2–0-ledning i första perioden efter mål av Mira Hallin och målmaskinen Jennifer Wakefield. Kanadensiskan gjorde sitt 15:e mål, flest i serien, efter en misstänkt offside.

Brynäs hämtade upp i andra perioden till 2–2, men Brooke Hobson och Maja Grundström såg till att Modo behöll tvåmålsledningen.

Lara Stalder reducerade till 3–4 i tredje perioden med sitt andra mål i matchen, men längre kom inte Brynäs.

Serietrean Modo, två poäng bakom Brynäs, tog sin femte seger på de sex senaste matcherna och sin första seger över Brynäs på drygt två år.

Briljanta Luleå tog sin 13:e raka trepoängare genom att besegra Leksand på bortaplan med 2–1 efter att ha vänt i tredje perioden.

Kvitteringen kom i början av den tredje perioden, signerad Viivi Vainikka och med drygt tre minuter kvar av ordinarie tid kom avgörandet.

Efter en spelvändning landade pucken till slut hos Petra Nieminen som prickade in segermålet 2–1.

13:e matchen, 13:e Luleåsegern.

Luleå leder serien med tio poäng före Brynäs och på söndagen möts lagen i Gävle.