Modo klart för final – körde över Mora

Modo svepte Mora med fyra raka matcher. Örnsköldsvikslaget är klart för den hockeyallsvenska finalen efter långfredagens 3–0-seger och totalt 4–0 i matcher.

Modos Josh Dickinson visade vägen. Arkivbild.

Ishockey2023-04-07 18:14

Två skott – två mål. Det var så Modo inledde den fjärde semifinalen på bortais mot Mora. Marcus Vela gav Modo ledningen efter sju minuter. Vela styrde in pucken snyggt till 1–0.

Mora var det klart bättre laget de första 20 minuterna, men för att vinna matcher måste man göra mål. Och i stället för 1–1 kom 2–0. Den här gången var det Daniel Mannberg som pricksköt in pucken.

– De (Mora) är starkare men det är bra gjort av oss att komma från en period med en 2–0-ledning. Det var extremt skönt att göra mål men också psykologiskt viktigt eftersom de var det bättre laget, säger Mannberg i C More.

I mittenakten sköt Mora den ena pucken efter den andra, men resultatet stod sig. Hemmalagets spelare började se frustrerade ut samtidigt som Modo hade jättegrepp om semifinalserien.

Resten av matchen blev en långtransportsträcka och det mest intressanta som hände var Calle Halfvarssons intervju i periodvilan. Skidstjärnan, som håller på Leksand, var på plats för att se matchen och sade i intervju med C More att han hejade på Mora. Sedan utvecklade han sitt svar:

– Jag vill ha upp Mora i SHL så vi får heta derbyn.

Men Halfvarssons önskan uppfylldes inte.

Modo spelade av matchen och vann till slut med 3–0 efter att Josh Dickinson utnyttjat slarv från hemmalaget i defensiv zon.

Nu väntar final för laget från Örnsköldsvik och där möter man antingen Björklöven eller Djurgården. "Löven" leder matchserien med 2–1.