Modo skrällde mot mästarna

Modo tog tredje raka segern i SDHL. Örnsköldsvikslaget vann efter förlängning borta mot mästarna från Luleå. HV 71 och Brynäs vann också sina matcher på onsdagskvällen.

Ishockey2021-09-22 22:06

Det var Luleås första förlust för säsongen i damernas hockeyliga. De regerande mästarna har inte förlorat på hemmaplan sedan förra året i oktober.

Modo bröt den sviten, och man bröt också sin egen förlustsvit på tio matcher mot Luleå.

Matchhjälte för Modo blev landslagsspelaren Lina Ljungblom som satte 3–2 i förlängningen.

HV 71 var snäppet vassare än AIK. Jönköpingslaget vann borta med klara 3–1 och var tillbaka i vinnarspåret efter en förlustsvit på två matcher.

Säsongens guldfavorit Brynäs vann hemma mot Djurgården efter att poängsspelaren Lara Stalder avgjort i powerplay i tredje perioden. Gävlelaget hamnade i underläge i andra perioden, men Brynäs Josefin Bouveng klev fram och kvitterade innan Stalder avgjorde matchen till 3–2.