Modo vann galna toppmötet – hattrick av stjärnan

Djurgården kom ut laddade till toppmötet mot serieledande Modo på ett fullsatt Hovet. Det hjälpte dock föga. Modo vände och vann med 6–5 i förlängning efter att Mikkel Aagard noterats för ett hattrick. –Vi ville det klart mest i dag, säger matchhjälten.

Mikkel Aagaard blev stor hjälte i toppmötet mellan Djurgården och Modo med ett hattrick.

Ishockey2022-11-15 21:44

Hemmalaget chocköppnade matchen genom att göra mål på sina två första skott. Först satte Ludvig Rensfeldt 1–0 innan Olle Liss dubblade ledningen med ett stenhårt slagskott.

Modo skulle resa sig. Den fruktade förstakedjan med Mikkel Aagaard, Josh Dickinson och Riley Woods var i farten och Aagaard reducerade efter klapp-klapp-spel.

– Vi har jättemycket skoj utanför isen. Jag tycker vi passar bra på isen, alla vill skjuta och alla gillar att passa. Kemin stämmer till 100 procent i dag och det är en grym känsla, säger Aagard i C More:s sändning.

Dickinson bufflade in 2–2-målet och det var helt plötsligt kvitterat. Hemmalaget möttes av spridda burop när första periodens vissla ljöd.

– Puckansvaret är alldeles för dåligt, rent ut sagt. Vi har åtta spelvändningar på offensiv blå(linje) redan i första perioden. Någonstans lyser inte röda lampan, säger DIF:s tränare Joakim Fagervall.

Kvitteringen dömdes bort

Den andra perioden började på samma sätt. Djurgårdsledning genom Olle Liss innan Modo kvitterade igen.

Trodde alla.

Mikkel Aagards mål dömdes bort efter videogranskning och Djurgårdens ledning var intakt.

Stockholmarna såg dessutom till att utöka när Stefan Elliott gjorde sitt första mål för klubben.

Men Modo skulle resa sig på nytt. Dickinson reducerade i power play innan Riley Woods satte 4–4 fri mot målvakten.

Avgjorde i förlängning

Djurgården öppnade även den tredje perioden starkt. Ludvig Rensfeldt återgav hemmalaget ledningen med sitt andra mål för kvällen.

Men det fanns en man som skulle vara värre.

Mikkel Aagaard prickade sedan in sitt andra när han kvitterade till 5–5 och tog matchen till förlängning.

Väl där var det nästan givet att dansken skulle avgöra, och visst blev det så. 6–5, hans tredje mål för dagen, och Modo kan resa hem till Örnsköldsvik med serieledningen något utdrygad och en extrapoäng i bagaget.

"Vi forcerar hockey"

– Vi ligger under största delen av matchen men vi slutar inte jobba och därför tar vi två poäng. Vi ville det klart mest i dag, säger Mikkel Aagard.

Fagervall verkade inte alltför missnöjd med en poäng med tanke på matchbilden.

– Jag tycker Modo är det spelförande laget och är bättre än oss i dag. Vi forcerar hockey snarare än spelar hockey. Vi får med oss en poäng och det är bra med tanke på hur matchen ser ut, säger han.