Modo vann rysaren – kvitterat i semifinalserien

2–1 till Björklöven mot Modo i hockeyallsvenskans semifinalserie har blivit 2–2.

Ishockey2022-04-15 20:43

I kvällens fjärde match mellan lagen vann Modo med 3–2 och lyckades därmed kvittera serien.

Nu är läget helt öppet inför de tre återstående matcherna.

Efter en mållös första period tog Modo ledningen i början av andra perioden genom Mikkel Aagaard. För tredje matchen i rad träffade sedan David Bernhardt rätt. Han noterades för 2–0-målet, i powerplay, sju minuter in i tredje perioden.

En minut senare skulle hemmalagets första mål för matchen komma. Reduceringen stod Alex Hutchings för, även det i powerplay.

I matchens slutminuter var det en kort stund kvitterat – i den 19:e matchminuten sköt Björklövens Jacob Olofsson in 2–2. Men sekunder senare återtog Modo ledningen genom Filip Sveningsson och 3–2-segern var ett faktum.

Lagen möts nästa gång på söndag i Örnsköldsvik.

Segraren i semifinalserien möter HV71 i finalen.