Modoforwarden: "En dröm som går i uppfyllelse"

För sju år sedan grät han av olycka när Modo åkte ur SHL – på valborgsmässoafton sköt han laget tillbaka. –Det är otroligt. Jag mår så jävla bra. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger forwarden Oscar Pettersson efter 4–0-segern över Djurgården.

Modos Oscar Pettersson, i rött, sköt upp sitt lag i SHL.

Modos Oscar Pettersson, i rött, sköt upp sitt lag i SHL.

Foto: Johan Löf/TT

Ishockey2023-04-30 22:09

Den 23-årige forwarden från Svedjeholmen var med sin pappa i Hägglunds arena och såg Modo förlora sin SHL-status för sju år sedan mot Leksand.

– Jag kommer i håg att när jag for hem från matchen så grinade jag i bilen med pappa. Då sa vi att en dag kanske man får stå där på isen själv och ta dem tillbaka, berättar han ute på isen efteråt när han och lagkamraterna firar framför en överfylld ståplatsläkare.

Det blev rena sannsagan.

– Det känns helt sjukt.

Det var Oscar Pettersson som gav Modo en drömstart när han sköt 1–0-målet efter knappt sex minuter.

"Nollställd inställning"

En rivstart och sedan släppte Modo aldrig greppet i den avgörande matchen.

– Vi gick in med en rätt normal och nollställd inställning. Modo historiskt sett har haft rätt svårt i match 7, det är skönt att bryta trenden, säger han.

I fjol förlorade Modo i den sjunde semifinalen mot antagonisten och grannen Björklöven och den där förlusten mot Leksand när Oscar Pettersson grät var också en match 7.

"Gasen i botten"

Han säger att de två missade matchbollarna som ledde till en sjunde match inte fick hans lag att misströsta.

– Vi har trott på det här hela tiden. Det har funnits inom oss. Det var en tuff serie mellan två bra lag, men vi lyckades dra längsta strået.

Det blev en valborgsmässoafton som hockeytokiga Örnsköldsvik sent kommer att glömma.

Och när slutsignalen gick hade det roliga bara börjat.

– Det blir nog en lång natt och en lång dag och några veckor framöver kommer det nog att vara gasen i botten, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!