MONSTERVÄNDNING AV VH I SISTA PERIODEN

0-2 efter två perioder hemma mot Halmstad och Vimmerby Hockeys kräftgång såg ut att fortsätta. Men i den tredje perioden exploderade laget. Fyra mål inom loppet av tolv minuter vände på matchen och VH är nu ny serietrea i HockeyEttan.

Oscar Josefsson inledde VH:s mäktiga vändning mot Halmstad, då han styrde in Karl Johanssons skott till 1-2 i inledningen av den tredje perioden. När matchen var slut stod det 4-2 på tavlan.

Oscar Josefsson inledde VH:s mäktiga vändning mot Halmstad, då han styrde in Karl Johanssons skott till 1-2 i inledningen av den tredje perioden. När matchen var slut stod det 4-2 på tavlan.

Foto: Viktor Allvin

Ishockey2016-10-09 18:06

Det sägs ju att man lär sig av sina misstag. Om det stämmer, så lärde sig Vimmerby Hockey rekordfort efter kvällens två första perioder hemma mot Halmstads HF i HockeyEttan.
För efter 40 mediokra inledande minuter, och två bjudningar som resulterade i två mål för gästerna i slutet av den andra perioden, spelade Vimmerby ut rejält i den sista perioden.
Man vann den med 4-0 (samtliga fyra inom loppet av tolv minuter), matchen med 4-2 och är tillbaka på vinnarspåret igen i den södra HockeyEttan.

– En riktigt stark moral-seger. Vi har haft en tung vecka och många har haft åsikter om oss. Det är lätt att ta åt sig av sådant, men killarna i det här laget knyter händerna i fickorna inför den tredje perioden och går ut och vänder matchen. Det är starkt och förmodligen betydligt viktigare att vinna på det här sättet än att köra hem en enkel storseger, säger VH-tränaren Jeff Hällegard.

Matchvinnarna var flera för VH denna kväll. Jesper Kokkonen svarade för en stark insats och gjorde de två sista matchavgörande målen, assisterad av Dennis Fröland.
Victor Crus Rydberg, Vimmerbys prestigevärvning inför säsongen, som har haft det tungt i inledningen, var inför dagens match bortplockad som center i förstalinan. Hans svar på det var att göra säsongens bästa insats – inte minst i defensiven.
– Jag är verkligen glad och imponerad över att han tog det på rätt sätt. Victor tog ansvar och var riktigt bra i kväll, berömmer tränare Hällegård.

Bästa av alla var dock spelskicklige backen Karl Johansson och hans urläckra passning, som grundlurade båda Halmstads backar fram till Kalle Östmans 2-2-mål, lär Vimmerby-supportrarna snacka om långt inpå kvällen.
– Äh, det var ett snyggt avslut också, ler Karl Johansson.
Hur förklarar du er vändning?
– Vi tvivlade aldrig, utan jag tycker att vi kändes starkare hela matchen. I den tredje perioden spelade vi med ett helt annat tempo och kom med fart i mittzon, säger den Östersunds-fostrade backen.

Gästernas tränare Fredrik Johansson var av naturliga skäl inte helt nöjd med slutresultatet.
– Vi är inte tillräckligt ödmjuka i den tredje perioden, så visst är det frustrerande att det blir en sådan vändning av matchen. När Vimmerby gjorde 1-2 dog matchen för oss på något konstigt sätt. Fram till dess visade vi stort hjärta, men sedan rann det bara iväg.
– Vi lyckades inte minimera våra misstag, utan bjöd in Vimmerby i matchen. Det håller inte på den här nivån, tyckte han.

Vimmerby Hockey-Halmstad HF 4-2 (0-0, 0-2, 4-0)
Andra perioden: 0-1 (36:30) Jesper Johansson (u.a) sp 4
mot 5, 0-2 (38:41) Jesper Johansson (Kim Jonsson, Tom Mäkitalo).
Tredje perioden: 1-2 (44:32) Oscar Josefsson (Karl
Johansson, Kalle Östman), 2-2 (46:27) Kalle Östman (Karl Johansson), 3-2
(51:58) Jesper Kokkonen (Dennis Fröland, Petter Runesson), 4-2 (56:52) Jesper
Kokkonen (Dennis Fröland, Viktor Hällegard).
Skott: 27-21 (8-6, 11-9, 8-6).
Utvisningar, Vimmerby: 1x2 min. Halmstad: 4x2 min.
Publik: 807.
Domare: Johan Magnusson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!