Mörrumtipset: "Vimmerby går till kvalserien"

Mörrum slet, kämpade och gav allt vad de hade – förgäves. "Man kan säga att Todd Winder slog ut oss", säger Thomas Engman om den tunga förlusten i Vimmerby.

Thomas Engman, Khalid Ibrahim och Mörrum fick ge sig mot Vimmerby.

Thomas Engman, Khalid Ibrahim och Mörrum fick ge sig mot Vimmerby.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-04-02 20:08

Mörrumstränaren och spelarna lär nog drömma mardrömmar om den målfarlige kanadensaren. Det var han som avgjorde matchen i tisdags – och det var han som spräckte drömmen om en kvartsfinal i returen i Vimmerby under fredagen. 

– Winder var jäkligt bra. En mycket duktig spelare, berömde Thomas Engman den kvicke forwarden i VH.

Mörrumtränaren var trots den tunga förlusten samlad efteråt. 

– Det är klart att det är surt och jobbigt att förlora en sån här match. Jag tycker att vi är det något bättre laget sett över 60 minuter och vi gör en betydligt bättre match än den i tisdags. 

Vad gjorde ni för förändringar i spelet jämfört med den matchen?

– Vi tryckte verkligen på att vi måste spela mer fysiskt och utnyttja vår storlek. Det tycker jag att vi lyckades bra med. Det var kul att coacha laget idag. Alla gav järnet och vi bjöd Vimmerby en tuff match. När det har gått ett par dagar tror jag ändå att vi kommer att känna oss nöjda med vad vi presterat under säsongen. Det var ingen som räknade med oss innan. 

Lagets kapten Khalid Ibrahim sa så här efter matchen:

– Vi var mycket bättre idag (fredag). I tisdags var vi inte alls med. 

Vad är dina intryck av Vimmerby?

– De har en högre nivå i sitt försvarsspel än nästan alla andra lag. Deras tränare (Phil Horsky) har bra pli på dem. Jag tror att Vimmerby går hela vägen till kvalserien. Det är ett bra lag som spelar en tight hockey. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!