Segeltorps tränare om VH: "Vi får passa oss"

Segeltorps IF. En ny bekantskap för Vimmerby Hockey. Favoritskapet? Det vilar på Vimmerbys axlar, menar Segeltorps tränare Måns Krüger. "Jag ser Borås och Vimmerby som favoriter till seriesegern".

Måns Krüger har bland annat spelat i Huddinge. Numera är han huvudtränare i Segeltorps IF.

Måns Krüger har bland annat spelat i Huddinge. Numera är han huvudtränare i Segeltorps IF.

Foto: Linnea Rheborg

Ishockey2023-01-04 17:00

2023 är här. På fredag återstartar vårserien i Hockeyettan, för samtliga lag. Vimmerby Hockey åker till Stockholm för bortamatch mot Segeltorp, som inlett med en förlust och en seger.

– Vi är absolut nöjda med starten. Det är lite surt att vi inte lyckades ta poäng borta mot Tyringe (förlust 3–2) i den första matchen bara. Annars är vi nöjda med prestationerna, menar Måns Krüger, som är tränare för laget.

Krüger kom in som huvudtränare i början av december, när den dåvarande huvudtränare Mikael Österblom valde att lämna sitt uppdrag av personliga skäl.

Hur var det att komma in mitt i säsongen?

– Det var snabba puckar, haha. Det känns inspirerande att få chansen. Dessutom fick vi in Kim (Lennhammer) som assisterande med ansvar för backarna, vilket var en naturlig övergång. Vi visste redan när vi värvade honom i somras att han hade problem med sina höfter. Han hade inte kunnat fortsätta den här säsongen oavsett, så det blev bra tajming att låta honom kliva in.

Utöver Lennhammer försvann också den stora poängmaskinen Henrik Rommel, till Troja/Ljungby, mitt under säsongen. Segeltorp har inte plockat in några ersättare för duon.

– Nej, vi har en relativt tunn trupp. Men de som kört på har gjort det jäkligt bra hittills. Sen har vi också kunnat lösa lite inlåningar från Djurgårdens organisation, så vi står starka, menar Krüger.

Vad vet du om fredagens motståndare, Vimmerby?

– Jag har sett några av deras matcher och vi får verkligen passa oss för deras spelvändningar. Jag såg bland annat matchen mot Huddinge och även om spelet var rätt så jämnt, så hade Vimmerby fler vassa målchanser. Det är framför allt spelvändningarna som är deras starka sida, skulle jag säga.

Segeltorp slutade sist i grundserien, den östra serien, men siktar nu högre.

– Den gemensamma målsättningen är att sluta topp fem. Det är det vi har kommit överens om. Sen vill vi ha något att spela för hela vägen in, vilket kan låta klyschigt. Men vi har ambitioner att komma topp tre och spela hela vägen in i slutet av februari.

Vilka ser du som favoriter i vårserien?

– Det är väl framför allt lag som kommer från den södra serien. Jag ser Borås och Vimmerby som favoriter till seriesegern i slutet.

* Vi direktrapporterar från fredagens match, på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 15:50!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!