Musse i LHC: Vi är bättre i år

I morgon startar elitserien. Vår tidning har tagit pulsen på Linköpings Mikael Håkansson, 34. Förra säsongen bildade han seriens mest omtalade kedja tillsammans med Mattias Weinhandl och Tony Mårtensson. Nu har "Musse" fått två nya lekkamrater: Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka.

Ishockey2008-09-18 06:20

- Det är ju bara att kolla deras meritlistor. VM-guld och massor av NHL-matcher... Vi har fått två oerhört kompetenta hockeyspelare. Jag tror på ett bra samarbete, säger Mikael "Musse" Håkansson.
Han beskriver Hlinka som en speldirigent, medan Hlavac "är duktig och älskar att hålla pucken i offensiv zon".
Själv har nummer 51 genom åren blivit en publikfavorit i Cloetta Center. Dels är Håkansson en flitig poänggörare, och dels spelar han fysiskt.
- Jag är envis och gör alltid mitt bästa för laget. Många kallar mig för en grovjobbare, och det stämmer väl ganska bra.

Reslig forward
Vi träffas i Stångebrohallen. LHC har precis avklarat tisdagens förmiddagsträning. Stämningen är lekfull och de omskrivna nyförvärven (läs Daniel Henriksson, Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac) är på plats.
- Vi har många nya spelare och jag tror att det tar ett tag innan vi blir riktigt samspelta. Vi borde vara som bäst till slutspelet, säger Håkansson.
- Om vi är bättre än förra säsongen? Ja, jag tycker det. Vi har en bredare trupp och backsidan ser lite starkare ut. Det finns många bra karaktärer i laget.
Den resliga forwarden (längd: 189 cm, vikt: 92 kilo) påbörjar i morgon sin 16:e elitseriesäsong.
Hur är det med formen?
- Jo tack, det känns bra. De tre-fyra sista åren har jag presterat en bra hockey, tycker jag. Sedan är det alltid lite svårt att veta hur man står inför en ny säsong.
Han kom till Linköping inför säsongen 2002/03 och har med andra ord upplevt LHC:s förvandling. Från att vara en krisförening - till att bli en respekterad guldkandidat.
- Ibland märker man det på publiken. Förr fick vi applåder om vi slog en bra passning, nu vill publiken istället se ett snyggt mål. De har blivit lite mer kräsna, skrattar "Musse".
Linköping har svarat för en stark försäsong. För ett par veckor sedan vann de turneringen Nordic Trophy. Och när elitseriens tränare nyligen hade en pressträff framhävdes LHC som favorit till SM-guldet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!