Efterlängtad kvalseriepremiär – då gick det åt pipan!

Kvalseriepremiär mot Skillingaryd. Laddat till tusen och känslan i laget var bra. Men...det blev inte alls som Virserums SGF hoppats och trott. Stryk med 7–1. "Vi är inte redo", säger tränaren Pierre Gustavsson.

Kvalseriepremiären blev inte alls som Virserum hoppats. Det slutade med klar förlust mot Skillingaryd.

Ishockey2024-03-10 18:12

Jubel och rejäla glädjescener förra helgen när Lerum besegrades i en jätterysare via en serie över tre matcher. Nu blev allt det rakt motsatta. Skillingaryd visade sig nämligen vara en allt för tuff motståndare för VSGF. När Sporten pratade med Roine Karlsson i sportgruppen i bussen på väg till matchen, hade han en väldigt bra känsla i kroppen. "Jag är säker på att vi vinner", sa han.

Så blev det aldrig. Det var inte ens nära.

Tränaren Pierre Gustavsson säger så här efter matchen:

– Klart jag är besviken. Absolut. Innan matchen pratade vi om att vara redo från start, men det var vi inte.

Hur kommer det sig?

– Svårt att säga. Känslan är att det var en inställningsfråga. Skillingaryd är visserligen ett skickligt lag, men vi har gjort bra matcher mot dem tidigare. De var helt enkelt hetare än oss. Det var inte så mycket att säga om. De var klart bättre.

Skillingaryd hade två spelare som verkligen stack ut i den här kvalseriepremiären, Nils Gunnarsson och Theodor Curmark.

Det dröjde inte mer än 79 sekunder innan Nils Gunnarsson gjorde 1–0. Theodor Curmark satte tvåan innan första perioden var till ända. De båda målskyttarna skrev in sig i målprotokollet även i mittperioden och såg till att de mer eller mindre redan avgjort premiären då det stod 4–0. I tredje fyllde Gunnarsson på med ytterligare två mål och Curmark med ett. Snacka om att sätta prägel på en match.

För Virserum nätade Theo Lundqvist då han reducerade till 5–1 några minuter in på den tredje perioden.

Till slut blev det förlust med sex mål. 1–7 i näbben, det var ju inte alls så här det var tänkt att bli för VSGF.

Nu får laget rikta in sig på hemmapremiär i kvalserien på onsdag och det är inte vilken match som helst, utan mot Vita Hästen från Norrköping.

– Det ska bli jätteroligt. Vi har ett ungt lag och det är inte många som mött ett sånt här klassiskt lag tidigare, säger "PG".

Virserum är kraftigt nederlagstippat i den matchen och det krävs helt andra takter för att kunna rubba dem jämfört med vad som presterades mot Skillingaryd.

– Vi måste höja oss, helt klart. Det är viktigt att vi är med från start då och att vi visar en bra inställning, säger Pierre Gustavsson.