"Några tusenlappar" från värvningen

Jakten på den så kallade supporterspelaren kan vara nära ett slut för Vimmerby Hockey. I skrivande stund är det bara en handfull tusenlappar kvar innan värvningen kan bli av menar klubb- och sportchefen Daniel Stolt.

Vimmerbysupportrarna kan förhoppningsvis snart få "sin" spelare i hamn.

Vimmerbysupportrarna kan förhoppningsvis snart få "sin" spelare i hamn.

Foto: Roelof Stroetinga

ishockey2019-02-04 19:30

– Det ser positivt ut. Vi har närmat oss de pengarna som krävs för att kunna lösa värvningen, säger Daniel Stolt till tidningen under måndagen.

Vimmerby Hockey har under de senaste dagarna sökt hjälp hos supportarna för att kunna ro i land värvningen av den internationella spelaren. Många bidrag har kommit in som gjort att de närmat sig möjligheten att värva supporterspelaren markant. Under måndagseftermiddagen var den totala summan uppe i 46 100 kronor.

– Vi är oerhört tacksamma att det gått så bra med insamlingen. Att det skulle gå så här bra är fantastiskt kul, menar Daniel Stolt.

Hur mycket mer pengar krävs för att ni ska kunna värva supporterspelaren?

– Några tusenlappar till. Når vi 50 000 eller över löser vi nog det här.

Pengarna som behövs ska användas för att dels säkra supporterspelaren, men också för att kunna kika på ytterligare en vass spelare framöver.

– Phil (Horsky) vill ha mer än en spelare. Vi har mer och mer tittat på om vi kan få in en center också som kan hoppa in för handledsskadade Jakob (Karlsson).

När det gäller supporterspelaren har dialogen varit god mellan honom och Vimmerby Hockey. Parterna har jobbat med löneanspråket och närmat sig varandra kring vart den ska ligga.

– Sen får man inte glömma att alla pengar såklart inte går till hans lön. Eftersom det handlar om en internationell spelare behöver vi lösa omkostnader som flygbiljetter och transferkort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!