Nanna ska leda VH:s målvakter: "Väldigt dedikerade"

Vimmerby Hockey har haft en hög målvaktsnivå i Hockeyettan de senaste åren. Nu försöker man vässa det ytterligare. Nanna Holm Glaas är den som ska leda VH:s målvaktspar under säsongen. "De presenterade ett bra upplägg för mig som jag tyckte var jätteintressant", säger hon.

Nanna Holm Glaas var på plats när Vimmerby Hockey gjorde sin första isträning för säsongen. 36-åringen är VH:s nya målvaktstränare.

Nanna Holm Glaas var på plats när Vimmerby Hockey gjorde sin första isträning för säsongen. 36-åringen är VH:s nya målvaktstränare.

Foto: Haris Dreco/Daniel Eriksson/Bildbyrån

Ishockey2021-08-10 17:45

Många duktiga målvakter har tagit avstamp i Vimmerby Hockey och några har också fått chansen på en högre nivå. Färskast i minnet är kanske Tomas Rydén, som lämnade efter den förra säsongen för att prova vingarna i Hockeyallsvenskan med Tingsryd. Linus Lundin och Viktor Kokman är två andra som tagit samma steg. 

Den här säsongen är det Gustav Bågenvik och Robin Christoffersson som ska fajtas om förstaspaden i VH. Men de är inte ensamma. Den 28 maj blev det klart att Vimmerby Hockey plockar in en ny målvaktstränare. Den 36-åriga danskan Nanna Holm Glaas fick frågan och tackade ja. 

undefined
Nanna Holm Glaas har erfarenhet från spel i SDHL och med det danska landslaget.

– Det är roligt att få jobba med äldre målvakter, framför allt. Jag har mest jobbat med lite yngre målvakter. Vimmerby presenterade ett bra upplägg för mig som jag tyckte var jätteintressant, förklarar hon när Sporten träffar henne efter hennes första träningspass med VH.

Holm Glaas har en hel del rutin och erfarenhet som både spelare och ledare. Hon har bland annat vaktat kassen för Danmarks landslag och representerat sitt land i VM flera gånger. När hon väl lade plockhandsken på hyllan sadlade hon om direkt och blev video-coach för det svenska J18-landslaget på damsidan. 2016 klev hon in som målvaktstränare för Linköping HC:s J20-killar – och där har hon blivit kvar. 2018/2019 var hon även video-coach för Damkronorna.

undefined
Hon har varit video-coach för det svenska damlandslaget och målvaktstränare för Linköpings HC.

Den här säsongen kommer hon att kombinera rollen som målvaktstränare för Vimmerby Hockey med samma roll för LHC:s J20. 

Vad är ditt första intryck av VH?

– En väldigt trevlig och fin förening, säger Nanna Holm Glaas, som kommer att vara i Vimmerby varje måndag.

– Sen kommer jag att följa matcherna hemifrån och ha fokus på målvakterna. Jag bor i Linköping, så det kommer bli mycket arbete därifrån.

Och en av målvakterna är ett bekant ansikte för henne. 

– Ja, "Bågen" har jag kört med i LHC tidigare, så honom hade jag lite koll på. Men Robin har jag aldrig träffat tidigare. 

undefined
Nanna Holm Glaas tillsammans med VH:s nya målvakt Robin Christoffersson.

Vad kan du säga om dem som målvakter efter din första träning?

– Två väldigt roliga målvakter som båda är bra på sitt sätt. Båda två verkar väldigt dedikerade och medvetna.

Men det blir inga revolutionerande ingrepp från Holm Glaas sida. Mycket av fokus kommer att ligga på att optimera Bågenvik och Christofferssons starka egenskaper.

– Jag får försöka coacha dem i det de själva vill lägga fokus på. Det går inte att komma in och försöka göra om en massa på seniormålvakter, utan det gäller att utveckla det de redan är bra på. 

undefined
Gustav Bågenvik var mest andramålvakt förra säsongen, men är nu redo att axla förstarollen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!