Thomson om väntan: "Det är frustrerande"

Väntan, väntan och ännu mer väntan. David Thomson har varit på plats i Sverige i snart en och en halv vecka. Ändå har han inte gjort en enda minut för Vimmerby Hockey än. "Det är frustrerande att bara sitta och behöva vänta", säger kanadensaren.

David Thomson väntar på att få göra debut i VH-tröjan.

David Thomson väntar på att få göra debut i VH-tröjan.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-11-17 18:00

Det var i början av november som Vimmerby Hockey presenterade den 25-årige centern David Thomson som sitt senaste nyförvärv. Tanken var att han skulle komma in och ge en injektion till ett lag som då radade upp förluster.

– Jag hade ett bra snack med Hampus (Sylvegård, tränare). Han ville att jag skulle komma in och bidra i offensiven och jag fick höra att VH hade det lite kämpigt i serien, berättar kanadensaren.

Hur kommer det sig att du och VH fick kontakt?

– Jag tittade faktiskt på möjligheten att komma till Europa efter den senaste säsongen. När jag tog examen vid Torontos universitet så dök möjligheten upp. 

Thomson lirade sin hockey i Wichita Thunder i ECHL förra säsongen och har tillbringat hela sin karriär på andra sidan Atlanten. Omställningen från stora Toronto till lilla Vimmerby är givetvis stor.

– Jag har aldrig varit i varken Sverige eller Europa tidigare. Det var faktiskt Todd Winder (tidigare i VH) som berättade om Vimmerby och han hade bara gott att säga om orten. Jag och Todd har spelat mot varandra hemma, så vi känner varandra. Hittills har jag trivts utmärkt. Alla är väldigt snälla och laget har tagit emot mig på ett fantastiskt sätt, förklarar nyförvärvet.

Vad är du för typ av spelare?

– Offensiv. Jag skulle säga att jag har bra händer och en bra speluppfattning, vilket gör att jag kan hitta ytor på isen. Det är också det jag hoppas kunna bidra med, när jag väl får klartecken för spel.

Klartecken för spel, var det. David Thomson har fortsatt inte gjort en enda minut för sitt nya lag. Det har att göra med att Migrationsverket ännu inte gett sitt godkännande.

– Det är givetvis frustrerande att bara sitta och behöva vänta. Men vad jag förstått så har svenska myndigheter ändrat sina regler och lagar kring migration från 1 november, så tyvärr gick vi den "gamla" vägen. Det har gjort att det dragit ut på tiden, men det är som det är. Jag ska åka upp till Norrköping nästa vecka och förhoppningsvis lösa det så att jag kan göra debut på onsdag.

Vad gör du om dagarna, när du inte tränar med laget?

– Jag håller på och söker in till ett Masters-program i psykologi i Kanada, så jag har sysslat med ansökningarna om dagarna. Sen har jag även gjort lite extrajobb med video för några hockeyskolor där hemma. Dessutom försöker jag träna på egen hand så ofta jag kan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!