Nashville starkast igen – Forsberg målskytt

NHL-säsongen tjuvstartade med två möten mellan Nashville och San Jose i Prag. Nashville trivs uppenbarligen i Tjeckiens huvudstad – och vann båda matcherna.

San Joses Oskar Lindblom får sig en tryckare av Nashvilles Mattias Ekholm i kvällens NHL-match i Prag.

San Joses Oskar Lindblom får sig en tryckare av Nashvilles Mattias Ekholm i kvällens NHL-match i Prag.

Foto: Petr David Josek/AP/TT

Ishockey2022-10-08 23:02

Nashville vann fredagens match med 4–1. Returmötet blev betydligt jämnare och slutade 3–2.

Schweizaren Nino Niederreiters två mål i mittenperioden kom att bli avgörande för Nashvilles seger. Stor del i det hela hade även Filip Forsberg, som slog till mellan Niederreiters fullträffar.

Svensken bidrog med en assist i den första matchen klubbarna emellan i fredags. Nu firade han säsongens första mål. Han tog hand om sin egen retur, gick runt kassen och vinklade in 2–2-pucken.

– Bra start på säsongen. Känns bra att sätta pucken. Vi kom inte riktigt upp i nivå i kväll men tar med oss fyra poäng, säger Forsberg till Viaplay.

Oskar Lindblom noterade säsongens första assist när han spelade fram Luke Kunin till San Joses ledningsmål i den första perioden.

NHL-säsongen inleds fullt ut i USA och Kanada i början och mitten av nästa vecka. I början av november återkommer Stanley Cup-mästaren Colorado och Columbus till Europa för två matcher i Tammerfors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!