Tungt för KRIF – näst sist i serien: "För ineffektiva"

Stjärnvärvningar som Martin Pärna och Jonas Nyman har inte riktigt lyckats lyfta Kallinge/Ronneby den här säsongen. Nu finns det en risk för att man missar Allettan – igen. "Det är ingen hemlighet att vi har en tuff period bakom oss", säger tränaren Emil Ivansson inför mötet med Vimmerby Hockey.

Emil Ivansson är tränare för Kallinge/Ronneby och har haft en tuff första halva av säsongen. I laget finns bland annat Jonas Nyman och Eddie Levin.

Emil Ivansson är tränare för Kallinge/Ronneby och har haft en tuff första halva av säsongen. I laget finns bland annat Jonas Nyman och Eddie Levin.

Foto: Jonatan Häggström Wedding/Arkiv

Ishockey2021-11-09 20:00

Förra säsongen slutade Kallinge/Ronneby IF åtta i den södra Hockeyettans grundserie och fick spela en dramatisk kvalserie för att hålla sig kvar. Till den här säsongen plockade man bland annat in Martin Pärna och Jonas Nyman, som båda tidigare varit i Vimmerby Hockey.

När mer än halva grundserien är spelad ligger KRIF näst sist och har sex poäng upp till den sista Allettan-platsen.

– Trots förlustraden vi har så tycker jag ändå att vi gjort bra matcher. Sen är vi lite för ineffektiva, blandat med några individuella misstag. Det är ingen hemlighet att vi har en tuff period bakom oss, säger Emil Ivansson, tränare för KRIF.

På onsdag kväll ställs hans lag mot serieledande Vimmerby Hockey. Ett VH som man mötte i mitten på oktober och gav en rejäl fajt. Matchen slutade 2–2 efter ordinarie tid, innan VH avgjorde till 3–2 i förlängning.

– Där och då kände vi oss inte riktigt helt nöjda med insatsen. Men mycket har hänt sedan dess, konstaterar Ivansson.

Jo, för Vimmerby bara vinner och vinner. KRIF har i sin tur sex raka förluster.

– För oss är det ett bra läge att möta serieledarna och försöka bryta den här negativa trenden. Vimmerby spelar väldigt stabilt och släpper inte in många mål. Jag tror ändå att vi kan utmana dem i spelet fem mot fem, menar KRIF-tränaren.

Hur agerar man som tränare för att försöka vända trenden?

– Det gäller att förstärka det som är positivt och fortsätta jobba med det. Sen behöver vi bli bättre på det taktiska och det spelmässiga. Man får försöka hantera gruppen men också varje individ i laget på bästa sätt.

Som tidigare nämnt finns det en del VH-bekantingar i laget. Martin Pärna är en. Jonas Nyman och Eddie Levin är två andra.

– Jonas har varit bra, även om jag vet att han själv hade förväntat sig en bättre produktion. Jag är faktiskt imponerad över att en så offensiv spelare kan vara så bra i spelet utan puck. Sen är det klart att både han och vi hade hoppats på mer, säger Ivansson och fortsätter:

– Eddie hade en tuff försäsong med en skada som stoppade honom. Det har tagit lite längre tid att komma in i det. Samtidigt vet vi vad vi får av honom och han har en högre potential än vad han visat hittills. Det har gått lite upp och ner, precis som för laget.

* Vi direktrapporterar onsdagens match mellan KRIF och VH på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 19:00!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!