Tomhet hos Ström – fick uppleva mardrömmen igen

Tomhet. Ett ord som sammanfattar stämningsläget i Vimmerby Hockey efter att precis ha missat kvalserien igen. Pelle Ström vet hur det känns – och fick uppleva det igen. "Det är lika jobbigt den här gången", suckar VH-backen.

Pelle Ström fick inte vara med om ett avancemang till kvalserien den här gången heller.

Pelle Ström fick inte vara med om ett avancemang till kvalserien den här gången heller.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2023-03-26 18:54

Vi träffar honom utanför Liljas Arena i Nybro. Vimmerby Hockey har precis förlorat den helt avgörande match fem och missar därmed kvalserien till allsvenskan. 

Det är tredje gången på fem år som VH förlorar i en avgörande match till kvalserien. Pelle Ström har varit där tidigare.

– Man känner bara tomhet. Den här gången också...

Precis som mot Troja/Ljungby för två år sedan, så föll VH med 4–3. Och återigen efter ett lite omdiskuterat mål. Nybros Hannes Johansson satte 4–3 med drygt sex minuter kvar att spela. Det följdes av stor frustration i VH-lägret.

– Jag satt i båset, så jag är inte helt säker på vad som hände. Men det var mycket folk i målgården, säger Pelle Ström.

Oavsett hur det var med det, så kvarstår faktum att säsongen nu är över för VH.

– Det är lika tungt den här gången som tidigare gånger. Det är ännu värre när vi känner att vi spelar bättre än motståndarna och är med in i det sista. Därför känns det jäkligt tungt.

Vad säger du annars om er säsong?

– Vi har gjort en jätteresa. Hösten var inte alls så bra som vi ville. Sen fick vi en omstart i vårserien och efter det har vi vuxit och vuxit hela tiden. Vi har avslutat jättebra och jag är riktigt stolt över alla i det här laget, säger Ström och tillägger:

– En stor eloge till alla VH-supportar som åkte ner och gav oss en extra skjuts. Det är vi tacksamma för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!