Nervös Tobbe inför mötet med moderklubben

I morgon kväll är det dags för före detta VH-backen Tobias Jonsson att möta moderklubben Vimmerby Hockey för första gången. Tobbe, som numer bor och pluggar i Jönköping, har inlett säsongen starkt med sitt HC Dalen från Norrahammar. – Den här matchen är väldigt speciell för mig, säger han.

Tobias Jonsson, före detta back i Vimmerby Hockey, är både nervös och laddad inför mötet med moderklubben i morgon kväll.

Tobias Jonsson, före detta back i Vimmerby Hockey, är både nervös och laddad inför mötet med moderklubben i morgon kväll.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2016-10-04 09:53
HC Dalen mot Vimmerby Hockey. En match mellan två av de lag som allmänt tippas att knipa varsin plats i Allettan. Men också en match mellan två lag som floppade i den senaste omgången - VH förlorade hemma mot Nybro med 3-1 efter en blek insats och Dalen fick storstryk borta mot Kallinge-Ronneby med hela 7-1.

– Den här matchen har cirkulerat ganska länge i bakhuvudet på mig. Att möta moderklubben, som man har tillhört större delen av livet, ska bli nervöst med framför allt grymt spännande.
– Självklart är det mixade känslor, men framför allt sjukt kul. Det är nog bra att ”mjukstarta” hemma och att inte den första matchen mot VH spelades i Vimmerby. Det hade varit väldigt nervöst, skrattar Tobbe.

Hur ser du på ditt klubbyte?
– I och med att jag kom in på skolan, så fanns det egentligen inget val, säger Tobias.
– Men allra helst hade man ju sett den här förändringen i VH tidigare, med fokus på offensiv hockey och spelare med fart. Det hade varit kul att vara i VH nu och varit med om den positiva utveckling som verkar vara på gång.

– Jag minns den kontringshockey vi spelade för fyra-fem år sedan. Vi vann pucken, två pass så var vi i anfallszon och sedan small det. Vad jag har hört är det lite så VH spelar i år igen – det verkar gå fort.
– Samtidigt känner jag glädje och inspiration i hockeyn i HC Dalen. Jag trivs jättebra och det finns potential i laget. Jag tror nog att det var bra för klubben att få in lite nytt blod till den här säsongen.

I och med de båda lagens insats och resultat i den senaste omgången tror Tobbe på två heltaggade lag.
– Det kommer bli ett mentalt spel mellan två väldigt taggade lag. Förhoppningsvis är det vi som hanterar det bäst, skrattar han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!