SHL-meriterade Gustav vill bli VH:s poängspruta

Snabba ryck. Det kan vi verkligen snacka om när gäller Vimmerby Hockeys senaste nyförvärv, Gustav Karlsson. Och det är en hyperintressant värvning klubben fått in. Det förstår man snabbt då centern blev draftad av Buffalo Sabres förra året – och också har elva SHL-matcher med Örebro på kontot. Vi fick en pratstund med honom inför premiären på fredag.

Gustav Karlsson har kommit in bra laget och ser fram emot fredagens seriepremiär mot Kristianstad.

Gustav Karlsson har kommit in bra laget och ser fram emot fredagens seriepremiär mot Kristianstad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-09-27 12:00

Vimmerby Hockeys senaste nyförvärv Gustav Karlsson känner sig mer hemma i laget efter att få känna på att spela två träningsmatcher och fått ett par ispass i benen med nya lagkamraterna. 19-åringen ser fram emot premiären på fredag på Kristianstad.

– Det känns bra att den här veckan är här nu och att det drar igång på riktigt. Jag tror det kommer att bli en tuff match mot Kristianstad och de är ett bra lag. Men om vi kommer upp i den nivån som vi vill så har vi en bra chans att vinna, säger Gustav Karlsson.

Att det blev just Vimmerby den här säsongen var inte helt planerat från början. I somras skrev han på för hockeyallsvenska nykomlingen Nybro Vikings – men efter ett tag kom parterna överens om att det var bättre att Gustav hittade en annan klubb istället. 

– Planen var att jag skulle inleda hösten där i Nybro men jag hade inte fått den speltiden som jag hade behövt. Då kände vi att det var bättre att jag flyttade på mig.

undefined
19-åringen skrev på för Nybro i somras men valde sedan att bryta för att få chansen att utvecklas i Vimmerby där han kan få mer speltid.

Varför blev det just Vimmerby?

– Det gick ganska snabbt och det var min agent som skötte den biten. Det lät som en bra förening som jag kan utvecklas i. Första tiden i klubben har varit roligt. 

Vad vill du bidra med till laget den här säsongen?

– Jag vill göra mål och mycket poäng för att hjälpa laget att vinna matcher.

undefined
Gustav Karlsson har elva SHL-matcher på meritlistan och fick göra debut i högsta serien säsongen 2021/2022.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!