NHL-meriterad back stärker IK Oskarshamn

Han har spelat över 400 matcher i AHL, över 100 matcher i SHL och även 10 matcher i NHL. Nu ska han göra sina första matcher i HockeyAllsvenskan. Den store och fysiske backen Kevin Marshall är klar för IK Oskarshamn.

Allsvenska IK Oskarshamn får förstärkning. NHL-meriterade kanadensaren Kevin Marshall ansluter till truppen kommande vecka. Foto: TT/Arkiv

Allsvenska IK Oskarshamn får förstärkning. NHL-meriterade kanadensaren Kevin Marshall ansluter till truppen kommande vecka. Foto: TT/Arkiv

Foto:

Ishockey2017-08-04 14:28

Kevin Marshall har samlat på sig en gedigen meritlista under sina hittills nio år inom den professionella ishockeyn. Han draftades i andra rundan som #41 totalt av Philadelphia Flyers 2007 och skrev sitt första NHL-kontrakt 2008. De två senaste säsongerna har han spenderat i SHL med Rögle BK. Nu lånas han ut till IK Oskarshamn.

– Det är en typisk defensiv nordamerikansk back som gillar att spela fysiskt. När chansen dök upp om att få låna honom var det inget snack om vi var intresserade, säger IK Oskarshamns sportchef Per Kenttä.

Övergången till IK Oskarshamn är ett lån från SHL-klubben Rögle BK och Per Kenttä är nöjd med förstärkningen. 
– Det är en stark värvning för oss och han har alla möjligheter att bli en väldigt viktig spelare för oss både i det defensiva spelet men också med sin rutin till vårt unga lag. Det ska bli jättespännande att se honom här, fortsätter Kenttä.

Kevin Marshall anländer till Sverige och Oskarshamn under den kommande veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!