NHL: OS-besked inom några dagar

Åker Victor Hedman, Mika Zibanejad och de andra NHL-stjärnorna till Peking för OS-turneringen som inleds om en och en halv månad? Den frågan lär få sitt definitiva svar i början av den här veckan.

Tampa Bays Victor Hedman och New York Rangers Mika Zibanejad är ännu två möjliga Tre Kronor-spelare i OS. Arkivbild.

Tampa Bays Victor Hedman och New York Rangers Mika Zibanejad är ännu två möjliga Tre Kronor-spelare i OS. Arkivbild.

Foto: Chris O'Meara

Ishockey2021-12-20 01:35

Coronaviruset har spridit sig som en löpeld genom den nordamerikanska ishockeyligan den senaste tiden, och många lag har redan nu skjutit upp alla matcher fram till juluppehållet. Natten mot måndag svensk tid stod det också klart att inga amerikanska och kanadensiska lag kommer att möta varandra fram till annandagen.

Eftersom så många matcher skjutits upp – hittills rör det sig om 40 stycken – är det oklart om NHL-spelarna kommer att delta i Peking-OS om en och en halv månad.

Enligt Aftonbladet ska ligans spelare rösta i frågan under måndagen. Ett definitivt besked, kring om spelarna åker till Kina för herrarnas ishockeyturnering som inleds den 10 februari, kommer den här veckan.

"NHL och NHLPA (spelarfacket) diskuterar frågan (...) och väntas kunna ge ett slutgiltigt beslut inom de närmaste dagarna", skriver NHL i ett uttalande.

Trots problemen med smittspridning har NHL inga planer på att avsluta säsongen. Senast i raden av lag som drabbats av coronautbrott är Detroit, som på söndagen meddelade att man inte kommer att spela den närmaste tiden, sedan nio spelare och tre i tränarstaben satts upp på covid-listan.

"Även om det den senaste tiden har skett en ökning av positiva covid-testresultat bland spelare och hockeypersonal, så har det varit ett lågt antal positiva fall som resulterat i oroande symptom eller allvarlig sjukdom", skriver NHL.

Fakta: Matcherna som ställs in

Natt mot tisdag, svensk tid: New York Islanders–Montreal, Edmonton–Anaheim

Natt mot onsdag: Ottawa–St Louis, San Jose–Vancouver.

Natt mot torsdagen: New York Rangers–Montreal, Dallas mot Winnipeg, Los Angeles–Edmonton.

Natt mot julafton: Toronto–St Louis, Ottawa–Carolina, New Jersey–Montreal, Vancouver–Anaheim, San Jose–Edmonton.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!