NHL-stjärnor vill prova skydd efter dödsolyckan

Halsskydd eller inte i NHL? Minnesotas landslagsback Jonas Brodin tänker prova. –Det är hemskt att se något sånt hända i sporten man håller på med, säger han om Adam Johnsons dödsolycka.

Jonas Brodin under Minnesotas träning i Stockholm.

Jonas Brodin under Minnesotas träning i Stockholm.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Ishockey2023-11-15 15:58

Det är drygt två veckor sedan den tragiska olyckan där Adam Johnson fick en skridsko över halsen i en match med Nottingham Panthers och avled.

I tisdags greps en man misstänkt för dråp.

– Jag fick höra det i går, jag har inte sett videon så jag kan inte uttala mig om det. Men det som hände var fruktansvärt tragiskt. Det var en riktigt tuff dag när man fick höra om det, säger Brodin.

Mannen släpptes mot borgen under onsdagen men polisutredningen fortsätter.

Lagkamraten Joel Eriksson Ek säger sig heller inte ha sett klippet med händelsen och vill inte uttala sig kring att en person gripits.

I NHL är halsskydd inte obligatoriskt och knappt någon använder det. Men efter dödsolyckan har NHL sagt att man ska se över frågan.

I Sverige är halsskydd obligatoriskt och Brodin, som gör sin tolfte NHL-säsong, säger att han tänker prova.

– Vi har fått några att testa borta i Minnesota och jag kan absolut tänka mig att testa några halsskydd. Det är sjukt tragiskt det som hände, säger den 30-årige före detta Färjestadsspelaren som tog VM-guld med Tre Kronor 2017.

Detroitstjärnan Lucas Raymond, 21 år, är också inne på att börja halsskydd igen, precis som han gjorde i Frölunda:

– Jag spelade med det hela tiden när jag var yngre. Nu har man vant sig att vara utan. Det är självklart något vi pratat om och det är många i ligan som börjat använda det. Vi får se vad nästa steg blir.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!