NHL-svenskar och stjärnor byter lag

Det rör på sig i NHL. Ligans free agent-period öppnade under onsdagskvällen och flera svenskar – och stjärnor – har fått nya klubbadresser.

André Burakovsky byter Colorado mot Seattle. Arkivbild.

André Burakovsky byter Colorado mot Seattle. Arkivbild.

Foto: John Locher/AP/TT

Ishockey2022-07-13 21:29

NHL-spelare som valt att inte förlänga sina kontrakt, eller vars klubbar inte valt att förlänga med dem, kan från och med 13 juli skriva nya kontrakt med andra klubbar.

27-årige svensken André Burakovsky, som vann Stanley Cup med Colorado, byter till Seattle där han har skrivit på ett femårskontrakt värt omkring 58 miljoner kronor.

Även målvakten Magnus Hellberg, som spelade VM med Tre Kronor, är klar för klubben. Han har skrivit på ett ettårskontrakt.

Det är dock inte de enda svenskarna som bytte klubb under onsdagskvällen.

Forwarden Oskar Lindblom köptes ut från sitt kontrakt med Philadelphia tidigare i veckan. Nu har han skrivit på för San Jose. Kontraktet sträcker sig över två år.

Erik Gustafsson har skrivit på för Washington. Den offensive backen får motsvarande runt 8,5 miljoner kronor för sitt ettårskontrakt. Andreas Englund, lagkapten för Sverige i JVM 2016, har skrivit på ett ettårskontrakt för regerande mästaren Colorado.

Därtill har ett par stora namn bytt klubb. Det kanadensiska forwardsesset, Claude Giroux är klar för Ottawa. Kontraktet är tre år långt och värderas till cirka 206 miljoner kronor.

Målvakten Jack Campbell, senast i Toronto, har kommit överens med Edmonton om ett femårskontrakt. Regerande Stanley Cup-mästarmålvakten Darcy Kuemper, 32, har skrivit på ett femårskontrakt för Washington.

Forwarden Andrew Copp, som gjorde 18 poäng på 16 matcher för New York Rangers i Stanley Cup-slutspelet under våren, är klar för Detroit. Även han har skrivit ett femårskontrakt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!