Nobbade toppklubbar

I förrgår Joacim Hedblad. I går Dan Pettersson. I dag Victor Lindman. En efter en av nyckelspelarna väljer nu att förlänga med Västerviks IK. – Jag trivs kanonbra i Västervik, så jag valde att stanna trots att jag hade bättre erbjudanden från flera andra klubbar i Allsvenskan, säger succébacken.

FÖRLÄNGER. Succébacken Victor Lindman blir kvar i Västerviks IK, trots ”bättre erbjudanden”.

FÖRLÄNGER. Succébacken Victor Lindman blir kvar i Västerviks IK, trots ”bättre erbjudanden”.

Foto:

Ishockey2016-04-22 07:42

Victor Lindman värvades till VIK från Linköpings HC J20 inför den nyss avslutade säsongen och blev en omedelbar megahit i förstalinan. Hans fina samarbete med back-kollegan Oscar Drugge har dragit blickar till sig från klubbar både i Allsvenskan och SHL.

– Jag var och tittade på honom under J20-slutspelet i Nyköping förrförra säsongen, och han var överlägset bäst i de två matcher jag såg, berättar VIK:s sportchef Tomas Lind.

– Men jag trodde det var minimala chanser att få honom till VIK, eftersom det var drösvis med sportchefer både från Allsvenskan och SHL på plats. Som tur var såg inte de den talangen som jag såg...

”En av de viktigaste”

– Jag visste att Victor var bra, men att han skulle blomma ut och vara så här bra måste jag erkänna att jag inte hade räknat med, säger Tomas Lind.

Med sin extraordinärt fina blick för spelet och sitt förstklassiga backspel, inte minst i powerplay, bidrog han starkt till VIK:s avancemang till Allsvenskan.

VIK:s sportchef tror att Victor Lindman inom några år kommer att spela på högsta nivå.

– Det är upp till honom själv. Det beror på hur mycket tid och slit han är beredd att lägga ner, men det är ju ingen tvekan om att han har verktygen som behövs.

– Jag tror att han kommer att vara en SHL-back inom kort, han har redan ögon på sig från både HV71 och Linköping, säger Lind.

Triggats av samarbetet

 Och just VIK:s nyligen inledda samarbete med Linköping anger Lindman som en viktig orsak till att han valde att förlänga med Västervik.

– Jag har triggats av samarbetet med LHC. Om jag gör bra ifrån mig i VIK så kan jag få chansen i LHC.

– Men det allra viktigaste, och det som avgjorde mitt beslut, är att jag trivs så himla bra både i klubben och i stan.

– Mattias Karlins (VIK-tränaren) ledarskap är förstklassigt. Han kan verkligen ishockey, och är riktigt bra på att utveckla unga spelare. Jag är säker på att han kommer att göra mig ännu bättre nästa säsong i Allsvenskan, säger Lindman.

Den 20-årige Vadstena-sonen hade ett flertal konkreta erbjudanden från etablerade toppklubbar i Allsvenskan, men valde trots det att förlänga med Västervik.

– Det var ganska nära att jag valde en annan allsvensk klubb. Erbjudandet var väldigt bra, men jag tror att det är bäst för min utveckling att stanna i VIK. Jag tror att vi kommer klara oss bra i Allsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!