Norbäck i hysterisk målform

Jesper Norbäck bara forsätter att göra mål. Värmlänningen gjorde mål i alla tre matcher mot Kallinge. Och mot Huddinge blev det två fullträffar: "Alltid roligt att göra mål, men det första var inte så svårt", säger han.

Jesper Norbäck gjorde två mål mot Huddinge.

Jesper Norbäck gjorde två mål mot Huddinge.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-03-03 22:05

Han värvades från Grums för att göra mål. Och nog har han lyckats med det alltid. Han blev mållös i debuten mot Borås. Efter det har han nätat i varje match i VH-dressen. Han inledde målskyttet mot Huddinge-matchen med sitt 1-0-mål.

– Ja, haha. Det var härligt att göra mål förstås, men det var ju inte svårt. Det var bara att peta in den i öppet mål. Det var ett av mina enklaste mål i karriären, säger han efteråt. 

Målet kom efter en målvaktsretur. 

I tredje perioden höll han sig framme igen och satte viktiga 4–2.

– Jag fick en jättebra passning av Kontos (Kristoff). Sedan plockade deras back bort Niklas Salo, vilket gjorde att jag kunde bryta in framför mål. Sedan var det bara att sätta dit den. 

Huddinge satte allt på ett kort i slutet, tog ut målvakten och fick också in en reducering. I öppen kasse kunde sedan Anton Carlsson prickskjuta in 5-3 i slutminuten. 

– Det var skönt i det läget. Det hade kunnat bli darr annars, säger Anton Carlsson. 

Vad sa ni till varandra inför den sista perioden?

– Att vi skulle hitta tillbaka till vårt spel och höja oss. I mittperioden gick vi ner oss fullständigt. Jag tycker att vi var jäkligt pigga i tredje och vi är bra på att hjälpa varandra. Starkt att vi vann, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!