Norbäck: "Trivdes jättebra i Vimmerby"

Han kom in för att spetsa till truppen inför playoff. Facit? Tio poäng på sju matcher. Jesper Norbäck blev verkligen den succé Vimmerby hade hoppats på.

Jesper Norbäck firar ett av sina mål för VH.

Jesper Norbäck firar ett av sina mål för VH.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-03-21 19:30

Bara 21 år gammal. Ändå var Jesper Norbäck hela HockeyEttans femte bästa poänggörare den här säsongen. Det blev sammanlagt 26 mål och lika många assist totalt över säsongen. 

– Jag tycker det har varit en jättebra säsong från början till slut i Grums och Vimmerby. Från förra året till i år har jag utvecklats mycket. Detta var mitt andra seniorår, så nu hade jag erfarenhet och visste vad som gäller inför säsongen. 

Vimmerby Hockey försökte få in Jesper Norbäck redan innan säsongen, men han spelade med Grums IK istället. Inför playoff kom han sedan till VH. 

– Vi har haft bra koll på honom. Det var kul att vi kunde få in Jesper till playoff. Han var hur bra som helst och gick in och levererade direkt, utan någon inkörningsperiod. Det är en bra egenskap, berömmer VH:s sportchef Morgan Persson. 

Värmlänningen själv berättar att han trivdes mycket bra i laget redan från början. 

– Det var en av anledningarna till att det gick så bra. Jag kom in bra i gruppen och fick bo på samma ställe som några andra spelare (Kontos, Salo och Wilmer Lindblad). Vi gick ut och käkade lunch ihop varje dag. Jag trivdes jättebra i Vimmerby, säger Jesper.

Även på isen trivdes forwarden. Han öste in poäng från första stund. Det blev sex mål och fyra assist på sju matcher i Vimmerbytröjan. Tillsammans med Kristoff Kontos och Niklas Salo bildade Norbäck en fruktad kedja. 

– Jag kom dit utan att ställa några jättehöga krav på mig själv. Jag ville mest spela och ha roligt. Samtidigt vill jag alltid vara en producerande spelare. Nu i efterhand kan man säga att det gick jättebra för mig. 

VH vill gärna se Jesper Norbäck med den gulsvarta dressen även nästa säsong. 

– Han har så klart ögonen på sig från många klubbar efter den här fina säsongen. Vi är intresserade i alla fall och det vet Jesper om. Vi ska låta honom fundera ett tag så får vi se, säger Morgan Persson. 

Norbäck själv om framtiden: 

– Jag får se lite vilka anbud jag får, men givetvis är Vimmerby ett alternativ. Jag trivdes jättebra.

Har du hört något från klubbar högre upp?

– Nej, ingenting. Jag vill så klart helst av allt prova spel högre upp, men vi får se. Jag har ingen aning om hur de olika klubbarna tänker. Jag har haft kontakt med Grums också och de vill så klart att jag spelar där. Vi får se hur det blir. 

Jesper Norbäck är skicklig med pucken och en effektiv poängspelare.
Jesper Norbäck är skicklig med pucken och en effektiv poängspelare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!