Norge chanslöst – förlorade mot Slovakien

Norge var snabbt nere på jorden igen efter VM-skrällen mot Kanada.

Målvakten Henrik Haukeland och hans Norge hade inte mycket att sätta emot i gruppspelsavslutningen mot Slovakien.

Ishockey2023-05-23 13:51

Redan dagen efter fick laget kliva av isen i Riga som ett förlorande lag, efter 1–4 mot Slovakien.

Slovakerna, som jagade kvartsfinal, fick en drömstart och ledde med 3–0 redan efter första perioden. Markus Vikingstad reducerade för Norge men med 1.19 minuter kvar av matchen satte Richard Panik 4–1 i tom bur.

Förlusten innebär att Norge slutar näst sist i grupp B, vilket betyder att de även nästa säsong kommer att spela A-VM.

Huruvida Slovakien får spela kvartsfinal eller inte beror på hur det går för Lettland i kvällens möte med Schweiz.

I Tammerfors säkrade Tyskland sista kvartsfinalplatsen i grupp A genom att vinna med 5–0 mot Frankrike.