Nu är backen klar i VH!: "Ska bli ännu grisigare, ännu jobbigare"

Det börjar fyllas på nu, VH-kontot. Här är nästa spelare som är klar för allsvenskt spel i Vimmerby Hockey. Och trenden är tydlig. Det är backar som gäller. Nu är Johan Norberg klar för en fortsättning i klubben. "Det ska bli otroligt roligt", säger han från Ostrava av alla ställen...

Johan Norberg kör vidare i Vimmerby.

Johan Norberg kör vidare i Vimmerby.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-05-11 13:03

Frågan är då vad VH-kämpen gör där, i Tjeckien? 

Jo, kikar på hockey-VM såklart. 

Vädret är gråmulet och solen lyser med sin frånvaro just det här dagen. Inombords skiner däremot Norberg med full kraft. 

Han kommer ju fortsätta lira i Vimmerby Hockey och kan numera titulera sig allsvensk spelare. 

Om det var en överraskning? Nä!

– Morsan avslöjade ju en del innan, säger Johan Norberg och skrattar högt och berättar om lägenhetsannonsen som dök upp och som många indirekt tolkade som att Norberg och hans sambo skulle bli kvar i Vimmerby.

Så blev det. 

Hur har det förresten gått med lägenhetsbytet. Har ni fått tag på något nytt?

– Jajamän. Det är toppen. Nu kommer vi bo vid torget, precis i centrum. Det passar oss mycket bättre. 

undefined
Johan Norberg har tidigare spelat ett antal matcher i Allsvenskan för Västerås. Nu kommer han att göra det även i Vimmerby Hockey.

Hockeymässigt så. När den tuffe och av många omtyckte backen fick svart på vitt att VH och sportchefen Pelle Johansson gärna ville se ett fortsatt samarbete mellan parterna, då var det inga tveksamheter alls. Utan, pang på. 

– Det tog bara några sekunder att skriva på när jag fick kontraktsförslaget, säger han.

Därmed följer han lagkompisarna Robin Christoffersson, William Alftberg och Elias Lindgren i samma spår och stannar kvar. Lägg därtill då förstås Oskar Lindgren. 

– Det känns jättebra och jag är väldigt glad att det blev så här. Att spela i Allsvenskan har jag drömt om sen jag var liten grabb när jag kollade Oskarshamn. Och sen är det ingen överraskning att klubben ville ha kvar många backar. Enligt mig och många andra hade vi Hockeyettans bästa backbesättning. 

Vad kommer att krävas av dig nu när det är ett rejält hack uppåt?

– Mycket såklart. Jag måste bli ännu mer defensivt skicklig, bli grisigare och jobbigare än vad jag redan är, haha. 

För er som inte redan vet så är Johan Norberg Vimmerbys förmodligen tuffaste och mest hårdförare spelare. Nu är tanken att han alltså ska ta det ytterligare en nivå. 

Är du igång med träningen?

– Nej, jag har tjuvstartat litegrann, men från och med tisdag, när vi kommer hem, så blir det fullt blås. Då blir det hårdkörning. Jag måste bli starkare och snabbare. Konkurrensen kommer bli jättetuff. 

VM. Har ni sett någon match redan?

– Ja, vi såg Sveriges match live i går (fredag) och nu slötittar vi på Storbritannien mot Kanada på en uteservering. Innan vi åker hem ska vi se ytterligare två matcher med Sverige. 

Resan till Tjeckien är en familjetripp, den vanliga som de alltid brukar göra. Ofta har det också ett hockeytema...

– Det är roligt att komma iväg så här, hela familjen. Vi brukar passa på när säsongen är över. 

Vad tyckte du om den svenska insatsen då mot USA?

– De var jäkligt bra. Jag tittade mest på backarna och de är fantastiskt bra. I den här matchen var det särskilt Victor Hedman och Rasmus Dahlin som var bra. 

För Oskarshamnsbördige Johan Norberg kommer just matcherna mot IK Oskarshamn att bli något alldeles speciellt. IKO som ni vet åkte ur SHL och som nu kommer att möta Vimmerby Hockey i Allsvenskan. 

– Det kommer att bli så kul och häftigt, särskilt då förstås när vi möter dem på bortais. Det kommer vara en jäkla känsla att åka in där och få massa burop mot sig, haha. 

Vimmerby Hockey

Klara spelare 2024/2025: 

 Robin Christoffersson, William Alftberg, Elias Lindgren, Oskar Lindgren, Johan Norberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!