Nu är hockeysäsongen igång: "Truppen känns spetsigare"

Sådär. Då är hockeysäsongen för Vimmerby igång. I dag var det uppstart – och alla spelare på plats. "Härligt, jag tycker att vi har fått ihop det bra", säger sportchefen Morgan Persson.

I måndags var det upptakt - och tester. Här är delar av Vimmerbys hockeytrupp i full gång med beep-test.

I måndags var det upptakt - och tester. Här är delar av Vimmerbys hockeytrupp i full gång med beep-test.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-08-03 17:16

Ni vet hur det var. Hur förra säsongen abrupt avbröts. Bara sådär. VH var på väg upp till Hudiksvall för returmöte i playoff 3. Matchen blev inställd. Säsongen var över, på grund av coronaläget. 

Nu står en ny säsong för dörren. Hur den kommer att se ut vet vi inte, men pandemin kommer att fortsätta påverka i allra högsta grad. 

Har ditt arbete som sportchef påverkats av rådande läge?

– Det måste jag säga. Det har varit mycket mer utdraget än förra året. Spelare vill vänta och se vad som händer. De killar som haft allsvenska ögon på sig har inte kunnat ge besked. Det har på flera sätt varit en väldigt speciell försäsong, säger Morgan Persson.

Och det slutar inte där. Det kommer att vara speciellt även framöver – och då inte bara sportsligt...

– Vi har många förhållningsregler att ta hänsyn till. Det är viktigt att vi sköter det på allra bästa sätt och vi vet att det kommer att kontrolleras vad vi gör.  

Vad gör ni konkret?

– Vi delar upp truppen i två delar när vi kör off-ice. Den ena gruppen kör för sig, den andra på annat håll. Vi har också delat upp omklädningsrummen, vi har handsprit och även munskydd i vissa fall. De som har hand om skador, massage och dylikt kommer att få bära munskydd, samma sak med den som sköter tvätten. Det är mycket att tänka på. 

Just den här dagen är det premiärdags. Truppen är samlad för tester. Nyförvärven är på plats, likaså spelarna från den befintliga truppen förra säsongen. 

– Det är skönt. Det har varit en lång vår och det är skitskoj att få hälsa på grabbarna, säger Morgan Persson. 

Truppen då. Vad säger du?

– Den är intressant. Defensiven med målvakter och backar, ser mycket bra och spännande ut. Även offensiven ser bra ut, men där väntar vi på de sista pusselbitarna. Vi ska ha in en back till och två forwards. Men vi känner ingen jättestress. Serien börjar inte förrän i oktober, så det finns tid. Vi har hela tiden dialog med spelare. 

Är det några spelartyper ni saknar?

– Ja, en poängstark center och en poängspelande ytterforward, som gärna är right-skytt. 

Om du jämför truppen hittills, med den ni hade förra säsongen den här tidpunkten. Vad tycker du?

– Den vi har nu känns på något sätt både stabilare och mer homogen. Det var en klar fördel att Phil (Horsky, tränare) var klar tidigt. Vi har kunnat bolla idéer och tankar med varandra. Det har underlättat mycket. Jag tycker också att truppen på papperet känns spetsigare än den vi hade när vi startade förra säsongen. 

Tre unga, egna produkter kommer att finnas med på träningarna framöver: Adam Lindblad, Martin Holmstrand och Olle Engqvist. Om de sedan tar plats i truppen längre fram återstår att se. 

Hur ser det ut den närmaste tiden?

– Den första veckan blir tuff, med tester och tung fys. 

När går ni på is?

– Isen ligger där blank och fin, men vi kommer köra en ren fysvecka först. Eventuellt går vi på is och testar lite lätt på fredag, men i grunden kör vi igång på is på måndag nästa vecka. 

Första träningsmatchen spelas mot Kalmar hemma den 21 augusti. Övriga träningsmatcher säsongen 2020/2021 är följande: 26 aug: Nyköpings SK (borta), 28 aug: Tranås AIF (hemma), 4 sep: Tranås AIF (borta), 9 sep: Nybro Vikings (hemma), 18 sep: Grums IK (hemma), 23 sep: Västerviks IK (borta). Seriepremiär hemma mot Tyringe 4 oktober. 

Morgan Persson är nöjd med Vimmerbys truppbygge så här långt.  "Ser intressant ut".
Morgan Persson är nöjd med Vimmerbys truppbygge så här långt. "Ser intressant ut".
Vimmerby Hockey nyförvärv

Här är de nya spelarna i Vimmerby Hockey hittills, säsongen 2020/2021: 

Målvakt: Gustav Bågenvik, Grums. 

Backar: Oskar Lindgren, Kallinge, Jonathan Augustin, Nybro, Olle Hellström, Kiruna. 

Forwards: Gustav Jansson, Vallentuna, Jonas Nyman, Skövde, Max Påhlholm, Boden, Ludvig Vännström, Piteå. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!