Nu är Hultström helt klar för KHL-kluben

Som vi skrev i en längre artikel förra veckan så laddade Vimmerbysonen Linus Hultström för spel i Ryssland i höst. Nu är det också officiellt att det blir spel i Vityaz Podolsk.

Nu är det bekräftat. Linus Hultström är klar för KHL-klubben Vityaz Podolsk.

Nu är det bekräftat. Linus Hultström är klar för KHL-klubben Vityaz Podolsk.

Foto: Marcus Ericsson/TT

Ishockey2020-05-03 10:59

När vi pratade med honom nyligen så kunde han inte bekräfta att det rörde sig om just Vityaz Podolsk, en klubb strax utanför Moskva. 

–  Det är inte officiellt vilken klubb det är. KHL har det systemet och de bestämmelserna att de inte går ut med det förrän i maj, sa han då.

Nu är maj här och då är också 27-åringen presenterad som nyförvärv i klubben. Även tidigare HV71-profilen Mattias Tedenby är klar för Vityaz Podolsk. 

Linus Hultström lämnar därmed Djurgårdens IF efter fem säsonger, där han varit en bärande spelare och där han gjort flest mål bland backarna varje säsong. Den gångna säsongen gjorde han dessutom flest mål av alla backar i hela SHL. Den gånga säsongen blev det 15 fullträffar. 

Nu är SHL ett avslutat kapitel för den spelskicklige och poängstarke backen från Vimmerby. I alla fall för den här gången. Nu väntar nya äventyr och nya utmaningar österut. 

– Det blir spännande och kommer självklart bli en omställning, sa han förra veckan. 

På frågan om varför han tar det här steget nu, så var svaret följande: 

– Jag känner att jag är redo. Jag har spelat i SHL i åtta säsonger och det kändes som att tajmingen är rätt. Jag har två bra år bakom mig och förhoppningsvis kan jag hålla den formen, men visst är det blandade känslor att lämna Djurgården. 

Vi har sökt Linus Hultström för en kommentar om att övergången nu är bekräftad. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!