Nu börjar kvalserien

Nu börjar det. Vimmerby mot Grums. - Det ska bli en njutning. Det är oerhört roligt att stå i båset och leda laget i såna här matcher, säger tränaren Anders Spaak.

Ishockey2011-03-04 23:02

VH har imponerat hela säsongen. I grundserien. I playoff. Nu är det dags för nästa utmaning: kval.
Anders Spaak går in i kvalspelet fullt av tillförsikt och det med rätta efter vad som hänt tidigare i vinter.
- Det ska bli spännande och vi är bra förberedda inför kvalet. Jag känner ett lugn och en stor trygghet.
- Jag var mer orolig för hur vi skulle hantera playoff. Det var lite darrigt på sina håll, men jag tycker vi visade i sista matchen mot Bäcken att vi är ett riktigt starkt lag.

"Se möjligheterna..."
Spaak har erfarenhet av vad som komma skall, då han var i samma situation med Grästorp förra säsongen. Då slutade det med uppflyttning.
- Jag har varit i kval flera gånger förut och det är ju de här matcherna man längtar till hela tiden. Det är viktigt att grabbarna tar tillvara på det och försöker njuta, istället för att se kvalmatcherna som en belastning. Att se möjligheterna. För många av spelarna kan det här vara en höjdpunkt i sina karriärer.

Målvaktsspelet viktigt
VH-tränaren mötte faktiskt Grums i förra årets kval, med Grästorp. Han har ändå ingen jättekoll på värmlänningarna:
- Jag kollade in deras laguppställning och jag såg att de har bytt ut en del spelare, men det spelar ingen roll. Jag har en positiv känsla.
Hur pass viktig är starten i ett kval?
- Det är självklart viktigt att få en bra start, att få självförtroende. Nu börjar vi hemma och det passar oss bra. Går vi ut och gör vad vi kan så kommer det här räcka långt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!