NU HAR DET VÄNT FÖR VH

Radarparet Jesper Kokkonen/Hampus Harlestam och målvakten Viktor Kokman. Där har ni de givna matchvinnarna när Vimmerby besegrade jumbon Varberg med 8-3.

Vimmerby krossade Varberg och vann med 8-3

Ishockey2016-11-02 20:21
Kokman stod för flera svettiga räddningar när Varberg kontrade vasst – och Kokkonen/Harlestam låg bakom 2-1, 3-1 och 4-1.
Till slut blev det här en utklassningsseger för VH, med fyra raka förluster inför matchen mot Varberg. Men första halvan av matchen var verkligen inget att hurra för sett ur VH-ögon. Det var ett synbart pressat och krampaktigt Vimmerby, som inte alls fick till det. Nerverna släppte när Oscar Josefsson lirkade in 1-1 halvvägs in i mittperioden. VH gick ifrån till 2-1 efter två perioder, som blev till 5-1. Avgjort trodde de flesta i det läget, men Varberg sprattlade till, gick fram till 5-3 och gav nerv till matchen igen sista fem minuterna. Då visade VH klass mot ett tröttkört Varberg och gjorde tre mål till.
För Vimmerby var det här en superviktig seger.

MATCHFAKTA
Vimmerby-Varberg:
8-3 (0-1, 2-0, 6-2)
Första perioden: 0-1 (3.00) Hampus Carlryd (Gustav Ahlm).
Andra perioden: 1-1 (29,17) Oscar Josefsson (Anton Carlsson, Pelle Ström), 2-1 (32.12) Hampus Harlestam (Jesper Kokkonen).
Tredje perioden: 3-1: (41.15) Hampus Harlestam (Jesper Kokkonen, 4-1: (46.09) Jesper Kokkonen (Hampus Harlestam), 5-1 (48.04) Kalle Östman (Markus Modigs), 5-2 (52.42) Olle Eklind (Aleksandr Ossipov), spel 4/4, 5-3 (53.25) Luka Petelin (Henrik Olsén), spel 4/ 5,  6-3 (54.57) Mattias Wigley (Markus Modigs, Kalle Östman), spel 5/4, 7-3 (55.37) Daniel Nilsson (Oskar Carlsson), 8-3 (56.11) Anton Carlsson (Dennis Fröland)
Utvisningar VH: 2x2, 1x5+20. Varberg: 6x2, 1x5+20
Skott: 42-23 (10-7, 17-4, 15-12)