Klubbchefen om läget för ishallen: "Full rulle"

Sedan Vimmerby Hockeys avancemang till Allsvenskan har det varit stor press på kommunen att renovera ishallen. Nu är bygget igång. Det ska bli nytt ventilationssystem, uppfräschade omklädningsrum och en stor utbyggnad vid en av ishallens långsidor med plats för kansli och kommentatorsbås. VH:s klubbchef Andreas Zukiewicz hoppas att allt går enligt planerna. "Det är mycket som ska göras", säger han.

Andreas Zukiewicz, ser fram emot sin första säsong som klubbchef i Vimmerby Hockey.

Andreas Zukiewicz, ser fram emot sin första säsong som klubbchef i Vimmerby Hockey.

Foto: Axel Norbro

Ishockey2024-07-04 11:30

Sporten möts av en glad och förväntansfull klubbchef. Om några dagar ska han åka till Sydkorea på en affärsresa. Men innan dess är det stort fokus på ishallen i Vimmerby – som just nu renoveras för att klara kraven i Hockeyallsvenskan.

– Det har varit mycket hockey nu på senaste. Bygget är i full gång och det finns väldigt mycket vi måste bli klara med innan isen ska läggas i augusti, Andreas Zukiewicz.

Vilka prioriteringar har ni för bygget i ishallen?

– Självklart ska allt i ishallen förhoppningsvis vara klart innan seriepremiären. Vi kommer bygga ett nytt kansli på den ena långsidan och ovan det så kommer kommentatorerna sitta. Vi har även bytt ut det gamla ventilationssystemet men det har inget med avancemanget att göra, det var planen från början.

Finns det någon plan för "hyllan" där serveringsstället ligger?

– Vi kommer fräscha upp det så sponsorer och gäster får en bättre upplevelse och som matchar kvalitén på ishockeyn vi kommer att få se i ishallen, säger Zukiewicz med ett leende på läpparna.

Något som kanske blir mindre populärt bland VH-fansen är att man skrotar kontanthanteringen kommande säsong. Istället kommer biljetter bara finnas tillgängliga på nätet.

– Vi har valt att inte ta emot kontanter då det blir betydligt mycket lättare för oss. Vi slipper hålla koll på lösa pengar samt att det blir lättare när vi ska bokföra intäkterna.

Det är oftast den äldre generationen som använder kontanter. Tror du ni kommer få ett negativt svar från dem?

– Jag kan förstå att det kommer bli lite krångligt för fansen som inte är vana vid att köpa biljetter via nätet. Om det problemet nu skulle uppstå, är jag säker på att våra funktionärer kommer att hjälpa till.

Men först och främst ska ishallen bli färdig. Det är som sagt mycket som ska fixas.

– Vi har såklart haft en dialog med kommunen. Det finns en tidsplan som jag inte har fått ta del av, men förväntningarna är att det som behövs blir klart i tid. Om inte kommunen säger något så antar jag att läget är under kontroll, säger Andreas Zukiewicz.

undefined
Det är full rulle i ishallen för att ombyggnationen av ishallen ska bli färdigt.
undefined
Här är delen som ska byggas ut med kansli och plats för matchens kommentatorer.
undefined
Omklädningsrummer för bortalaget kommer få nyränoverade duschar.
undefined
Samma gäller toalletterna. De kommer också bli nya och fräscha när bygget är klart.
undefined
Bild från ståplats för bortalagets publik.
undefined
VH kommer byta plats i båset från vänster till höger, så spelarna slipper krocka med varandra.
undefined
Bild från presshyllan.
undefined
Bild från ismaskinens entré.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!