Nurse blir första kvinna att fronta NHL-spelet

Sarah Nurse blir historisk. Den kanadensiska hockeystjärnan pryder som första kvinna någonsin omslaget på tv-spelet NHL 23.

Sarah Nurse pryder omslaget till NHL 23.

Sarah Nurse pryder omslaget till NHL 23.

Foto: Petr David Josek/AP/TT

Ishockey2022-08-24 17:54

Spelserien "NHL" har funnits sedan 1991 och i oktober släpps NHL 23 med Sarah Nurse och Trevor Zegras på omslaget. Ett historiskt omslag då Nurse blir den första kvinnliga spelaren någonsin att fronta tv-spelet.

Nurse är en av damhockeyns absolut största stjärnor och vann poängligan när Kanada tog OS-guld i vintras.

– Jag fick veta det strax efter OS när jag och mina lagkamrater var på semester i Mexiko. Jag fick ett samtal från min agent som sade att EA (Electronic Arts, spelföretaget bakom "NHL") bjöd in mig för att vara med på omslaget. Jag blev så glad och ringde mina föräldrar direkt – och min mamma började gråta. Det var ett så häftigt ögonblick, säger Nurse till Expressen.

Att en kvinnlig spelare pryder omslaget är betydelsefullt, säger hon.

– Jag tror att det är enormt viktigt för barn att se kvinnor i ett globalt spel som NHL. Att se kvinnor i maktpositioner och sport är superviktigt för nästa generation och de kommer se kvinnor inom sporten som något normalt och inte något konstigt, säger hon.

Trevor Zegras, 21, spelar till vardags i Anaheim, är en av NHL:s största talanger och redan nu en framträdande spelare. Att vara bredvid Nurse är för honom en ära.

– Jag har en lillasyster, så för mig att vara jämte den första kvinnliga omslagsspelaren var en ära och den coolaste grejen någonsin, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!