Ny förlust för Modo – förlänger tunga sviten

Almtuna gick starkast ur sexpoängsmatchen mot Modo i hockeyallsvenskan. 1–2-förlusten var den fjärde raka för ett krisstämplat Modo.

Modo åkte på en ny tung förlust hemma mot Almtuna. Arkivbild.

Ishockey2021-02-15 20:41

Modo såg ut att få en drömstart när Tommy Enström stänkte in 1–0 tidigt i den första perioden. Men målet dömdes bort efter att målburen rubbats.

I stället var det Almtuna som skulle ta ledningen i matchen. I inledningen av den andra perioden prickade Jesper Norbäck in pucken i powerplay. I den tredje perioden utökade Victor Aronsson sedan på till 2–0.

Modo fick in en reducering med sju minuter kvar av matchen sedan Patrik Karlkvist hittat fram till Theodor Niederbach och därefter inledde man en desperat jakt på en kvittering.

Örnsköldsvikslaget satte hård press på Almtuna och radade upp chanser. Men trots ribbskott och puckar som balanserade på mållinjen lyckades man inte utjämna.

Almtuna vann med 2–1 och åker hem med tre poäng. Därmed klättrar laget upp på en temporär tiondeplats, vilket innebär spel i hockeyallsvenskans åttondelsfinal.

Modo ser å andra sidan ut att få svårt att nå slutspelet. Åtta poäng skiljer upp till Almtuna med elva matcher kvar att spela.

Södertälje återupprepade bedriften från i lördags genom att återigen besegra Västerås efter straffar.

Södertälje hade en stabil 2–0-ledning, men Västerås tog sig tillbaka och utjämnade i slutet av den tredje perioden. Efter nio missade straffar kunde Ludwig Blomstrand sätta dit den avgörande och knipa extrapoängen.

Mora är tillbaka på vinnarspåret efter två raka förluster. 4–0-segern mot Västervik innehöll fyra olika målskyttar och resulterade i att Dalalaget klättrar upp på sjätte plats i tabellen.