Ny förlust för VH - föll i slutminuterna

Vimmerby Hockey inkasserade sin andra raka förlust när man föll med 2-0 borta mot HC Dalen under onsdagskvällen, trots att det stod 0-0 efter 58 minuter.

Ishockey 23 oktober 2019 21:39

Onsdagskvällen bjöd på ett högintressant möte i HockeyEttan där Vimmerby Hockey gästade HC Dalen från Norrahammar i Skandia Mäklarna Center. VH kom från en tung förlust senast hemma mot Troja/Ljungby och var ute efter revansch. Men den kom inte. Dalen var nämligen starkast och vann med 2–0, trots att matchen varit mållös i 58 minuter. 
– Det är synd, ett misstag var skillnaden. Jag tycker synd om grabbarna, säger Phil Horsky, tränare i Vimmerby Hockey.

VH började den första perioden bäst och fick med sig ett tidigt powerplay. Där lyckades man dock inte skapa någonting utan istället fick Dalen sakta men säkert komma in i matchen. Hemmalaget tryckte sedan på men Tomas Rydén i VH-målet stod emot. Istället stack VH upp och fick ett drömläge genom Oliver Kempainen, men då visade Dalens målvakt David Elmgren också prov på fint målvaktsspel. Målen uteblev helt och lagen fick gå in till paus med ett 0–0-resultat.
– Vi saknar målskyttet. Jag tycker om spelet vi har men det saknas framåt helt enkelt, säger Phil Horsky. 

Skulle målnollan spräckas i andra perioden då? Nej, det skulle den inte. Både Rydén och Elmgren spikade igen och släppte inte någonting förbi sig. Dalen var det bättre laget inledningsvis och var nära i början av perioden, när ett skott utifrån strök utsidan av VH:s stolpe. VH:s Oskar Carlsson ville sedan inte vara sämre mot slutet av perioden när han också skickade iväg ett hårt skott i stolpen. Förutom några ströchanser för båda lagen blev det inte mer än så, och man fick återigen glida ut till paus med en mållös period bakom sig. 
– I andra perioden hade vi målchanser och jag tycker att det är vår bästa period under matchen. Salo (Niklas) har ett bra läge men väljer att passa istället för att skjuta, säger Horsky.
Saknas det självförtroende?
– Man måste förtjäna självförtroende. Men självklart så saknas det nu om man ser till tabelläget också. 

Period tre såg också länge, länge ut att bli mållös. VH fick inte till det alls offensivt men stod ändå upp bra defensivt. Men i den näst sista minuten av matchen sprack målnollan. Ett svagt uppspel av VH gjorde att Dalens Emil Larsson fick pucken en bit innanför blålinjen och han lade snyggt upp den bakom Tomas Rydén till 1–0 för hemmalaget. När VH sedan plockade ut målvakten i jakten på en kvittering kom också 2–0, och det genom gamle VH-bekantingen Kalle Smedberg. 
– Vi förtjänade mer än det här, men vi måste vara smartare med pucken de sista minuterna. Till slut var det ett skott som var skillnaden och vi har svårt att göra mål. Vi har inte desperationen och drivet framför kassen, säger VH-tränaren.

Tabelläget ser knappast bättre ut för VH efter onsdagens förlust. Man har bara tagit tolv poäng på sina tio matcher och ligger på den undre halvan av HockeyEttan. 
– Det blir svårt att vinna serien men det finns fortfarande en chans att göra något bra. Vi tar match för match, det är ingen mening att hålla på och titta på tabellen. Vi behöver vinna. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Målfest när det som mest behövdes • Klockrent av VH • "Det här var vi värda"

Målfest när det som mest behövdes • Klockrent av VH • "Det här var vi värda"

Bjöd på målfrossa • Här är de spelare vi tyckte imponerade allra mest

Bjöd på målfrossa • Här är de spelare vi tyckte imponerade allra mest

VH studsade tillbaka direkt • Sköna poäng in på kontot i jakten på playoff

VH studsade tillbaka direkt • Sköna poäng in på kontot i jakten på playoff

Så rapporterade vi från matchen

Så rapporterade vi från matchen

VH - Dalen • Så rapporterade vi - minut för minut

VH - Dalen • Så rapporterade vi - minut för minut
Visa fler