Ny förlust för VH mot det allsvenska laget

Vimmerby lyckades inte störa Västervik lika bra den här gången som man gjorde senast på bortais. Det blev förlust med 3–5 för huvudtränare Hampus Sylvegårds lag. "Första och andra perioden är inte bra", säger han efter matchen.

Västervik jublar efter att ha vänt 0-1 till 3-1 i första perioden.

Västervik jublar efter att ha vänt 0-1 till 3-1 i första perioden.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-08-31 21:46

Det såg lovande ut i början för Vimmerby när man tog ledningen mot Västervik genom Adam Petersson. Men Västervik visade i VH:s ishall under den första och andra perioden att de har några högre nivåer i sig när man gick ifrån till 1–5.

– Första och andra perioden är inte bra. Vi saknar grundläggande saker som man ska kunna bidra med. Det är tufft I en sådan här match, säger VH:s huvudtränare Hampus Sylvegård.

undefined
Adam Pettersson gav VH ledningen med 1-0.

I slutet på den tredje perioden gjorde Vimmerby en uppryckning och lyckades störa det allsvenska laget flera gånger. Man kom också närmare målmässigt till 3–5 efter att Eddie Levin och Filiph Åström  fick göra varsin kasse.

Det resultatet stod sig matchen ut. Hampus Sylvegård var nöjd över hur laget avslutade den andra träningsmatchen mot Västervik.

– Man fick se saker man vill se och saker man inte ville se. Vi gör klart en uppryckning i tredje och vi beter oss mycket bättre. Visar mycket bättre energi. Intentionerna var mycket bättre i tredje än det var i första och andra.

– Vi tar med oss också det negativa till nästa träning där vi kan kolla vad vi kan göra bättre. Men även lyfta upp det vi gjorde bra.

undefined
Robin Christoffersson vaktade målet för VH mot VIK.

Vimmerby hockey har nu spelat två träningsmatcher på försäsongen mot Västervik där det har blivit förlust i båda mötena. 

Det var heta känslor stundtals när VH tog emot Västervik.
Det var heta känslor stundtals när VH tog emot Västervik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!