Ny huvudsponsor klar för Västerviks IK

Sparbanken och Västerviks IK har tecknat ett tvåårsavtal, med fokus på långsiktig utveckling av föreningens breda barn-, ungdoms- och juniorverksamhet.

Foto:

Ishockey2016-06-22 07:32

– Kommunens barn och ungdomar ska hos oss kunna få en bra och trygg start för sitt hockeyintresse. Det här skapar bättre förutsättningar för en långsiktig satsning som gör att vi även kan få våra bästa talanger att vilja stanna kvar i Västervik. Satsningen lägger också grunden till möjligheten att satsa på ett hockeygymnasium, där samtal inletts med Västerviks kommun, berättar Lars Jörbrink, ordförande i Västerviks IK, i ett pressmeddelande.

Västerviks IK har de senaste åren haft en stark tillströmning av barn mellan 5-8 år som börjat i hockeyskolan. Det har medfört ökade krav på ledarna, som nu inom ramen för satsningen kan utbildas för framtiden. Även ledarna i ungdoms- och juniorlagen kan nu utbildas ytterligare.

Med hjälp av utvecklingsbidraget från Sparbanksstiftelsen kan nödvändig verksamhetsutveckling nu ske. Det är också viktigt för föreningen att kunna hålla deltagaravgiften för ungdomarna på en rimlig nivå.

– Vi har idag en årlig deltagaravgift på 2700 kr. Det är ungefär hälften av deltagaravgiften i många andra allsvenska klubbar. Projektet ger förutsättningar att hålla nere avgiften så att ishockeyn kan vara en sport för alla som vill spela, säger Lars Jörbrink.

Avtalet löper över två år, och innehåller inga villkor som är kopplat till vilken division A-laget spelar i.

– Det har varit viktigt för oss att hitta ett samarbete där fokus ligger på att långsiktigt utveckla föreningens breddverksamhet, men givetvis känns det extra roligt att vi nu också har ett lag i Hockeyallsvenskan för det lyfter hela föreningen, säger Carl-Magnus Mårheden, verkställande tjänsteman i Sparbanksstiftelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!