Ny klubb blandar sig i dragkampen om VH-produkten

Flera Hockeyettan-klubbar ryktas vara intresserade av Vimmerby Hockey-produkten Eddie Levin. Den senaste i raden är Kallinge/Ronneby IF. "Vi har pratat med varandra", säger KRIF:s tränare Emil Ivansson.

Eddie Levin.

Eddie Levin.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-05-11 13:49

Eddie Levin bröt nyligen sitt kontrakt med SHL-klubben IK Oskarshamn. Forwarden har haft kontakt med Vimmerby Hockey, där han spelade sex matcher på lån förra säsongen, men har inte skrivit på något inför nästa säsong. Enligt rykten är även VH:s seriekonkurrent i Hockeyettan – HC Dalen – intresserade av Levin.

Sajten Hockeystaden.se uppger att en annan seriekonkurrent till VH också blandat sig i diskussionerna om Eddie Levin. Det ska röra sig om Kallinge/Ronneby IF, som tränas av Emil Ivansson. Han har bra koll på Levin då han tidigare varit J18-tränare för honom i IK Oskarshamn. 

När Sporten når Ivansson bekräftar han att intresse finns och att KRIF varit i kontakt med Vimmerbysonen.
– Det finns inga hemligheter utan vi har pratat med varandra och fört en dialog. Jag känner Eddie sedan tidigare och det finns en naturlig koppling, säger Emil Ivansson.
Har du pratat med honom personligen?
– Nej, det tänker jag göra den dagen han blir klar i så fall. Det är sportchefen som sköter den kontakten i nuläget.

undefined
Emil Ivansson, tränare i Kallinge/Ronneby IF.

KRIF-tränaren tror att den 20-årige forwarden skulle passa bra in i laget men att han skulle behöva tid för att acklimatisera sig.
– Alla juniorer behöver nog tid för att lära sig hur det är på seniornivå. Man får ta de första månaderna för att känna på det och sedan utvärdera därifrån, säger Ivansson och fortsätter:
– Skulle vi lyckas få hit honom så hade det varit bra för oss men också bra för hans del.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!