Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

Modo träffade målramen både en och två gånger. Leksand satte pucken i nät – och hade en storspelade målvakt. –Jag tycker inte att de får så farliga chanser, säger Filip Larsson efter 4–0-segern.

Filip Larsson.

Ishockey2023-10-03 21:40

SHL-nykomlingen Modos imponerade hemmafacit är numera ett minne blott.

Efter tre raka segrar kom en förlust.

Hemma mot Leksand inledde klubben med två ramträffar i första perioden – och sedan var det gästerna som hittade rätt.

Fyra gånger om dessutom.

Och med storspelande målvakten Filip Larsson fick Leksand en komfortabel seger.

– Det är kul, det är kul att få två rad. Bara roligt, säger Larsson, som har två nollor på två SHL-matcher, till C More.

– Jag har inte funderat på det så mycket. Jag försöker bara ta match för match, och det gick vägen nu också.

En tappade Modo-puck gav en två mot etta och Carter Ashton behövde bara vinkla in passningen från Max Veronneau till 1–0 efter 16.10 minuter av andra perioden.

2–0, genom Lukas Vejdemo, kom i tredje perioden – även det efter förarbete av Veronneau.

Kanadensaren Veronneau spelade sedan fram Marek Hrivik till 3–0 och sedan gjorde Lucas Elvenes 4–0 i tom bur med 1.39 kvar att spela i Örnsköldsvik.

Segern gav Leksand tre efterlängtade poäng efter två raka förluster.

– Jag tycker inte att de får så farliga chanser. Vi gör jobbet ganska bra framför mig och håller i andrapuckarna, säger Filip Larsson.