Ny norrman klar för VIK

Västerviks IK fortsätter att fylla på truppen inför Allsvenskan 2016/2017. På tisdagen blev det klart med ytterligare en norrman, Jörgen Karterud från Vålerenga IF. – Han har haft ögon på sig från flera SHL–klubbar, så vi är väldigt nöjda med att han valde oss, säger VIK:s sportchef Tomas Lind.

I går presenterade VIK:s sportchef Tomas Lind ett starkt nyförvärv – norske Jörgen Karterud.

I går presenterade VIK:s sportchef Tomas Lind ett starkt nyförvärv – norske Jörgen Karterud.

Foto:

Ishockey2016-05-18 06:25

22–åringen är en reslig forward, 196 centimeter lång och nästan 100 kilo tung, som med undantag för en säsong i OHL i Kanada, har spelat hela sin karriär i moderklubben Vålerenga.

Poängmässigt svarade Karterud för 48 poäng (21 mål plus 27 assister) på 56 matcher i norska högstaligan den gångna säsongen. På CV:t finns också 25–talet landskamper för norska juniorlandslag.

Väldigt allround

– En väldigt allround spelare som vi tror mycket på. Han är inte bara en stabil poängmakare, han är bra defensivt också, säger Lind.

– Jörgen är väldigt sugen på att komma hit och visa upp sig i Allsvenskan. Han har SHL som mål längre fram i karriären och ser oss och Allsvenskan som ett bättre skyltfönster för att nå dit än den norska högstaligan, säger Tomas Lind.

Ljudligt Oslo

Jörgen Karterud bekräftar själv det som sportchefen säger, från ett minst sagt ljudligt firande Oslo på 17:e maj, den norska nationaldagen.

– Det ska bli jättekul att spela i Sverige. Hockeymässigt är det stor skillnad mot Norge. Jag är jättemotiverad för att träna hårt och ta nya kliv i karriären.

Längtar till Västervik

– Jag längtar redan till Västervik, jag har faktiskt spelat mot några av spelarna som finns i klubben; Nicolai Meyer i landslaget när vi har mött Danmark, Andreas Frisk och Mats Fröshaug.

Om några veckor ska han till Västervik för att bekanta sig med staden, fixa lägenhet och annat praktiskt. Flyttar till Västervik gör han någon gång under sommaren.

– Det här ska bli jätteroligt. Jag tror på en bra säsong för Västervik i Allsvenskan, avslutar Jörgen Karterud.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!